loading
close
SON DAKİKALAR

Akar, halkın sorunlarını dinledi

Akar, halkın sorunlarını dinledi
Tarih: 14.09.2012 - 12:32
Kategori: Siyaset

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Derince'de halk ve sivil toplum örgütleriyle buluşarak onların sorunlarını dinledi...

Haydar Akar’a Derince’de CHP Derince ilçe başkanı Hakan Savaş, İl genel meclis üyeleri Adnan Tok ve Şevket Öktem, Belediye meclis üyeleri Ali Haymanalı, Nezih Toplu, Mustafa Çelikkol, İlçe yöneticileri, Kadın kolu başkanı Songül Kaya ve Gençlik kolu başkanı Seçkin Çelik eşlik etti.

CHP’liler İlk olarak liman yolunda bulunan nakliye kooperatiflerini ziyaret etti. Liman yolunda kooperatifçiler ile bir araya gelen CHP’liler kooperatifler karşında bulunan alana kurulması planlanan beton santrali ile ilgili toplantı yaptılar. 
Toplantıda kooperatif başkanları ve üyeler hazır bulundu. CHP meclis üyesi Ali Haymanalı “Santralin kurulması ile birlikte 200 kamyonun da getir götür yapması demek. Zaten mevcut yol trafiği kaldırmıyor. 3 tır geçiyor trafik tıkanıyor. 
Başkan Alemdar santrale sıcak baktığını söyledi. Bu konu ile ilgili tepki koymaya birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. 
Burası birilerine rant için de verilmiş olabilir” dedi. Kooperatifçiler de mevcut yolun trafiği kaldırmadığı, trafik açısından sıkıntı olacağını, çevre kirliği olacağı için de santrali istemediklerini kaydettiler. Milletvekili Haydar Akar’da “Çok kurulması gerekiyorsa başka bir yere kurulabilir. Kocaeli’de artık yaşamsal alanların olması gerekiyor. Kentimize sahip çıkalım. Santrali kurmaya gelenler sizlere, filtre takacağız, kirli suyu arıtıma tesislerine göndereceğiz diyecekler. Hepsi yalan inanmayın” dedi.

Kooperatiflerle yapılan toplantıdan sonra Deniz Mahallesi’nde esnaflar gezildi.Deniz mahallesi Muhtarı Seçkin Altan’ı makamında ziyaret eden CHP’liler ayrıca Derince Lisesi’ni kuran ve İzmit’in ilk meclis üyelerinden olan Erdoğan Salman’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Halk pazarını gezen CHP’liler pazarcılarla sohbet 
ederek onların sorunlarını dinledi ve sorularını cevapladılar.

Esnaf gezisinden sonra Derince’de bulunan Liman İş Sendikası ziyaret edildi. Sendika Başkanı Bülent Aykurt ve CHP’liler sohbet etti. Aykurt özelleştirilmesi düşünülen Derince Limanı ile ilgili kamuoyu oluşturmak istediklerini söyledi ve CHP ile sık sık bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunduklarını belirtti. Milletvekili Haydar Akar’da “Nihat Ergün ve Fikri Işık kenti pazarlıyor” dedi.

Deniz Mahallesinde bulunan Kocaeli bedensel engelliler ve aileleri dayanışma derneğini de ziyaret eden Milletvekili Haydar Akar ve beraberindekiler Dernek başkanı İsmet Arguç’la görüşerek sorunları hakkında bilgi aldılar ve destek sözü verdiler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları