loading
close
SON DAKİKALAR

Akar, uyuşturucu önlemlerini sordu

Akar, uyuşturucu önlemlerini sordu
Tarih: 24.09.2012 - 12:35
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başbakan'a uyuşturucu önlemlerini sordu...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yazılı olarak cevaplandırması için uyuşturucu ticareti için ne gibi önlemler alındığını sordu. Akar'ın gerekçeleriyle birlikte belirttiği konunun soru önergesi şöyle:

"Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi(UNODC) tarafından yayınlanan Dünya Uyuşturucu Raporuna göre Türkiye’ ye yılda 82 ton eroin girişi olmaktadır. Türkiye’ de uyuşturucu operasyonlarına yakalanan uyuşturucu miktarı’ da 2010 yılında 13 ton, 2011 yılında 10 ton civarındadır. Afganistan’dan İran’ a giren 115 ton eroinin 82 tonu Türkiye’ ye geçmektedir. Yine Afganistan'da üretilen esrarın Avrupa'ya taşınmasında halen Türkiye'nin önemli bir transit noktası olduğu vurgulanıyor. Son yıllarda Türkiye’ nin transit geçiş ülkesi olmaktan çıkarak hedef ülke haline geldiği büyükşehirlerde uyuşturucu kullanımın 11 yaşa kadar düştüğü, her geçen gün tüketim miktarının da arttığı belirtilmektedir. Raporda ayrıca Türkiye'de eroin ticaretinden elde edilen gelirle PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıları ve yasadışı eylemleri finanse ettiği belirtiliyor.

Uyuşturucuyla, mücadelede sokak satıcılarının yakalanmasından ziyade arka planda uyuşturucuyu ithal ve ihraç eden, nakleden, üreten, saklayan, bu yolla büyük kazançlar elde eden asıl kaçakçıların çökertilmesi önem kazanmaktadır.

Bu bilgiler ışığında;

1. Coğrafi konumu itibariyle Türkiye’nin uyuşturucu trafiğinde bir köprü gibi kullanılmasını önlemeye yönelik Hükümetinizce ne tür tedbirler alınmaktadır? Bu tedbirleri yeterli buluyor musunuz?

2. Yakalanan uyuşturucu içinde Irak’ın Kuzey sınırında ele geçirilen uyuşturucunun payı nedir? Bu bölgedeki geçişleri önlemek için ne gibi tedbirler alınmaktadır?

3. Uyuşturucu tüccarlarının en önemli hedef kitlesi olan gençleri koruyabilmek için hangi çalışmalar yürütülmektedir?

4. Hükümetin dışında uyuşturucu madde ile mücadele için kurulmuş kaç sivil toplum kuruluşu mevcuttur? Bu tür kuruluşların daha etkin mücadelesi için yeterli destek verilmekte midir?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları