loading
close
SON DAKİKALAR

Akar'dan poliklinik sorusu

Akar'dan poliklinik sorusu
Tarih: 27.07.2012 - 14:39
Kategori: Siyaset

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kartepe'deki polikliniğin acil bölümünün 17.00'den sonra hizmet vermemesinin nedenini sordu...

Akar, önergesinde 90 bin vatandaşın yaşadığı ve fabrikaların da yoğun olduğu ilçede, 24 hizmet veren tek kurumun kapatılmasının gerekçesinin ne olduğunun anlaşılamadığını belirtirken, yaşam hakkının kutsal olduğunu hatırlattı. Olabilecek acil bir vakada dakikaların dahi önemli olduğununa dikkat çeken Akar, vatandaşlarımızın hayatlarının bu şekilde tehlikeye atıldığının altını çizerken, Sağlık Bakanına bu hatanın çözümü için tekrar acil servisin hizmete açılıp açılmayacağını sordu.

Haydar Akar’ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yazılı olarak cevaplandırılmak üzere vermiş olduğu önerge şu şekilde;

'Kocaeli ilinin Kartepe ilçesinde, Seka Devlet Hastanesine bağlı olarak 24 saat hizmet veren Semt Polikliniği’nin 28 Mayıs 2012 tarihi itibariyle acil bölümü kapatılmış ve gece hasta kabul etmeme kararı alınmıştır.

Bu bağlamda;

1. Kartepe ilçesinde genel anlamda hizmet veren tek sağlık kurumu olan Seka Devlet Hastanesi Kartepe Semt Polikliniği’nin acil bölümünün kapatılmasının sebebi nedir? Yaklaşık 90 bin vatandaşımızın yaşadığı ilçede, acil durumlarda yararlanabileceği bir sağlık kurumunun olmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2. Kartepe ilçesinde birçok fabrikanın da bulunduğu ve olası iş kazalarınında olduğu düşünülürse bu kazalar için gereken acil müdahale nerede ve nasıl yapılacaktır? Acil müdahalelerde dakikaların bile önemli olduğu dikkate alınırsa, Kartepe İlçesine bağlı bazı beldelerin merkezdeki hastanelere uzaklığının 30-40 km arasında olması burada acil müdahaleyi gerektirecek bir durum halinde vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atmıyor mu?

3. Vatandaşlarımızın, Kartepe ilçesindeki acil servis ihtiyaçlarının karşılanamamasından doğan şikayet ve mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Bakanlığınızca alınması planlanan önlemler nelerdir? Seka Devlet Hastanesinin Kartepe ilçesinde bulunan Semt Polikliniği acil servis bölümünün yeniden faaliyete açılması yönünde Bakanlığınızca bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?'

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları