loading
close
SON DAKİKALAR

Akhtamar Kilisesi ayine hazırlanıyor

Akhtamar Kilisesi ayine hazırlanıyor
Tarih: 02.08.2012 - 11:37
Kategori: Sağlık, Yaşam

Bu yıl üçüncüsü yapılacak ayinle ilgili çalışmalar başladı...

Van Gölü'ndeki Akhtamar Adası'nda bulunan Ermeni kilisesinde bu yıl üçüncüsü yapılacak ayinle ilgili çalışmalar başladı.
 
Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından 915-922 yılları arasında, Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ndeki Akhtamar Adası'nda inşa ettirilen ve 3 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı karar ile yılda bir gün ayin yapılması kararlaştırılan Ermeni kilisesinde bu yıl düzenlenecek program için hazırlıklara başlandı.
 
Bu yıl 9 Eylül'de gerçekleşecek ayinde planlanan çalışmalarla ilgili Vali Yardımcısı Atay Uslu başkanlığında valilik salonunda toplantı düzenlendi.
 
Vali Yardımcısı Uslu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, organizasyonunun her yıl olduğu gibi bu yıl da Gevaş Kaymakamlığı'nca yapılacağını belirtti.
 
Ayin vesilesi ile Türkiye'ye davette bulunduğunu vurgulayan Uslu, şöyle konuştu:
 
"Depremde yardım yaptığınız Van'ı şimdi de görmeye, gezmeye gelin. Dün Van'a çok yardım gönderdiniz. Bugün Van'ın yardımlarınızla nasıl ayağa kalktığını, devletin yapmış olduğu hizmetlerle nasıl ayağa kalktığını görün. Hem hizmetleri görün, hem de Van'ın güzelliklerini tanıyın. Ayin ve haftanın yoğunluğu vesilesi ile tüm Türkiye'yi biz Van'a, Gevaş'a, Akhtamar'a davet ediyoruz" diye konuştu.
 
Uslu, "Urartu'dan Selçuklu'ya mavi yolculuk" projesi kapsamında, hafta sonları Van'dan Bitlis'in Ahlat ilçesine deniz otobüsleriyle tur düzenleyeceklerini sözlerine ekledi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları