loading
close
SON DAKİKALAR

Akif Hamzacebi; Alınan sözün İsveç’in, AB ile ilişkilerimizde Türkiye’ye destek vermesi olduğu anlaşılıyor. İsveç tek başına ülkemizin AB üyeliğinin önünü nasıl açacak?

Akif Hamzacebi; Alınan sözün İsveç’in, AB ile ilişkilerimizde Türkiye’ye destek vermesi olduğu anlaşılıyor. İsveç tek başına ülkemizin AB üyeliğinin önünü nasıl açacak?
Tarih: 11.07.2023 - 13:29
Kategori: Siyaset

CHP PM Üyesi Akif Hamzacebi'den İktidara AB-NATO-İsveç soruları; Yoksa İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin onay vereceği sözü daha önceden verilmiş olup ta onay işlemi Türkiye’deki seçimler nedeniyle bugünlere mi bırakılmıştır?

Türkiye’nin İsveç’in Nato üyeliği konusunda izlediği politikaya göre İsveç terör örgütlerine destek vermeyecek bu konuda mevzuat değişikliğine gidecekti. Erdoğan NATO zirvesine gitmeden önce de “İsveç ev ödevini yapmamıştır” açıklamasını yapmıştı.

Son olarak Erdoğan NATO zirvesinde sırasında İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili olarak “Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, biz de İsveç'in NATO üyeliğinin önünü açalım” şartını koşmuştu.

NATO zirvesi devam ederken Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay verdiği açıklandı?

Şimdi kamuoyuna şu soruların cevabı verilmek zorundadır;

1- Bugüne kadar ki müzakerelerde Türkiye hangi kazanımları elde etmiştir? İsveç Türkiye’nin ilk şart koştuğu husus olan terör örgütlerine desteğini kesmesi konusunda hangi adımları atmıştır ve atacaktır? İsveç yapmadığı ev ödevini 2 günde nasıl yapmıştır?

2- Uzun süredir hiç bir ilerleme kaydedilmeyen Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusunda hangi adımların atılmasının sözü alınmıştır? Bu sözü kim vermiştir? Müzakere takviminde hangi ilerlemeler olacaktır?

3- Alınan sözün İsveç’in, AB ile ilişkilerimizde Türkiye’ye destek vermesi olduğu anlaşılıyor. İsveç tek başına ülkemizin AB üyeliğinin önünü nasıl açacaktır?

4- Yoksa İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin onay vereceği sözü daha önceden verilmiş olup ta onay işlemi Türkiye’deki seçimler nedeniyle bugünlere mi bırakılmıştır?

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları