loading
close
SON DAKİKALAR

'Akil İnsanlar Komisyonu 7'Si Kadın 35 Kişiden Oluşuyor'

'Akil İnsanlar Komisyonu 7'Si Kadın 35 Kişiden Oluşuyor'
Tarih: 27.03.2013 - 15:03
Kategori: Gündem

Sabah gazetesinin haberine göre gazete Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "havuz oluşturduk" dediği "akil adamlar" listesine ulaştı...

"Hakem heyeti" olarak değerlendirilen liste 35 isimden oluşuyor.

Havuz oluşturma çalışmaları ve değerlendirmelere devam edilirken, akil insanların söz konusu 35 isim arasından seçilebileceği belirtiliyor. Yedi kadının dikkat çektiği listede, her kesimin kendisini bulacağı bir sıralama yapıldığı gözden kaçmıyor.

Değerlendirmesi yapılan havuzda siyaset dünyasının önemli isimleri öne çıkıyor. Leyla Zana, eski CHP'li Eşref Erdem, AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat ve bölge halkının yakından tanıdığı siyasetçi Haşim Haşimi dikkat çeken isimlerden.

Bir dönem Ülkü Ocakları yöneticiliği yapan, işadamı Mahir Damatlar da listede yer alıyor.

18 yıl önce PKK'nın alıkoyduğu 8 askeri Kuzey Irak'a giderek alan Refah Partisi eski Van Milletvekili Fethullah Erbaş, DEP eski Milletvekili Sedat Yurttaş ve CHP eski Milletvekili Ziya Halis havuzda yer alan diğer siyasetçiler.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas da havuzda yer alıyor.

Yazar Yaşar Kemal, gazeteci Hasan Cemal de havuz listesinde öne çıkıyor. Ali Bayramoğlu, Avni Özgürel, Etyen Mahçupyan, Hilal Kaplan, Hüseyin Gülerce, Mustafa Karaalioğlu, Ömer Laçiner, Oya Baydar değerlendirilen isimler arasında yer alıyor.

Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu ve Hayrettin Karaman gibi ilahiyatçıların yanı sıra değerlendirilen havuz listesinde Hrant Dink'in avukatı Fethiye Çetin'in ismi de var.

Çözüm sürecine verdiği destekle bilinen ve konserlerinde bunu dile getiren ünlü sanatçı Sezen Aksu, 'taş atan çocuklar yasası' için Erdoğan'la görüşen ve bu konuda çalışmalar yapan sanatçı Lale Mansur ile BDP'den Tunceli milletvekili adayı olan Ferhat Tunç havuz listesindeki isimler arasında yer alıyor.

Zeynel Abidin Erdem, Diyarbakır Sanayi Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Kaya listede yer alan iş adamlarından.

Sabah / Yahya Bostan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları