loading
close
SON DAKİKALAR

Akit, çocuk istismarını savundu!

Akit, çocuk istismarını savundu!
Tarih: 31.08.2018 - 14:26
Kategori: Medya

Çocuk evliliklerini savunan manşetle çıkan Yeni Akit tepki çekti.

Akit, dün (30.08.2018) manşetten verdiği "Batıda teşvik bizde hapis" başlıklı haberinde ABD'de 18 yaş altı evliliklerde maaş bağlandığına vurgu yaparak çocuk evliliklerini savundu.

Haberde "Evlenme yaşını 14'e düşüren ABD'de, genç evlilere her ay 450 dolar yardımda bulunulurken, Türkiye'de ailelerinin rızasıyla evlenen genç çiftler 8-16 yıl hapisle cezalandırılıyor" ifadelerine yer verildi.

Çocuk istismarının yasallaştırılması yönünde ısrarla haber yapan Akit, bugün de ilahiyatçılardan görüş alarak yaptıkları haberin manşetini "İslam'ın kriteri: Büluğ" başlığıyla attı. 

Akit'ten Faruk Aslan imzalı haberde görüşü alınan ilahiyatçı Mehmet Talu, "İslam evrensel bir din olduğu için evliliğe yaş sınırı koymamıştır" diyerek şu görüşleri savundu: "Anne babanın büluğa yaklaşmakta olan çocuklarını evliliğe hazırlaması gerekmektedir. Kadının kocasına, kocanın hanımına karşı vazifelerini öğretmesi gerekiyor. Bu yönüyle hazırlıklı bir şahıs, büluğa erdiğinde ve evlenme imkanına da sahip olduğunda nikahlanabilir. Nesillerin devamı için iyi olanı ise evliliği geç yaşlara bırakmamaktır. İslami olan da insani olan da budur."

Akit'in çocuk evliliğini yasallaştırma çabasıyla yaptığı haberler tepki çekti. Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şöyle:

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları