loading
close
SON DAKİKALAR

Akkaya: ''AKP hükümeti, engellileri evlere hapsetmek istiyor''

Akkaya: ''AKP hükümeti, engellileri evlere hapsetmek istiyor''
Tarih: 25.06.2013 - 18:49
Kategori: Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “engelsizizmir 2103” projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği,''Kırmızı Bayrak'' projesinin tanıtımına katıldı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “engelsizizmir 2103” projesi kapsamında hayata geçirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği, İzmir’de bulunan özel ve kamu mekanlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirmeyi amaçlayan “Kırmızı Bayrak” projesinin tanıtımına katıldı.

Toplumsal hayatın içinde var olmak isteyen ancak sokağa çıkmakta ve hizmete ulaşmakta pek çok sorunla karşılaşan engellilerin her türlü mekan kolayca erişebilmesini amaçlayan proje, pek çok engelli örgütünü, meslek odasını ve engelliyi bir araya getirdi.

“Engellere Karşı Kırmızı Bayrak” tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Akkaya, AKP hükümetinin engellilere evlere hapsetmeye çalıştığını söyleyerek, engellilerin “fırsat eşitliği” temelinde, hayatın her alanında var olmak istediğini anlattı.

Sosyal Demokrat belediyelerin engellilere yönelik projelerinin herkese örnek olması gerektiğini anlatan Akkaya: “Engelliler; başkalarının yardımına ihtiyaç duymadan yollarda yürümek, kaldırımlardan çıkmak, bankaya fatura yatırmak, restorana gitmek, okullara ve kamu kurumlarına erişebilmek istiyorlar. Kimseye yük olmadan, beyaz bastonlarıyla, tekerlekli sandalyeleriyle, koltuk değnekleriyle her türlü hizmete ulaşmak istiyorlar.” dedi.

AKP’nin samimiyetsiz bir politika benimsediğinden bahseden Akkaya, CHP olarak son dönemde, engellilerle ilgili 29 adet kanun teklifi, 14 Meclis Araştırma Önergesi ile 157 adet yazılı ve soru önergesi verdiklerini ancak AKP’nin bütün güzel çalışmaları engellediğini söyledi.

Engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, çevrelerinin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olarak görülmesi gerektiğini anlatana Akkaya: “Bu nedenle, engellilik sorunu bir insan hakları sorunudur. Engellilere yönelik sosyal politikaları, toplumsal sorumluluk hissederek hayata geçirmek, o toplumun insan haklarına yönelik duyarlılığının bir göstergesidir.” diye konuştu.

İzmirlilerin, meslek odalarının ve engelli örgütlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Yakup Akkaya’nın yanında CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ve CHP İzmir İl Yöneticileri de bulundular.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları