loading
close
SON DAKİKALAR

Akkaya : ''Başbakan magazin gündemi yaratıyor.''

Akkaya : ''Başbakan magazin gündemi yaratıyor.''
Tarih: 09.11.2013 - 16:26
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya : ''İşçiler ölürken, Başbakan magazin gündemi yaratıyor.''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AKP hükümetinin ve Başbakanın işçileri sadece maliyet unsuru olarak gördüğünü, iş cinayetlerine karşı hiçbir önlem almadıkları için işçi ölümlerinden sorumlu olduklarını söyledi. Akkaya’nın yazılı açıklaması şöyle:

“Ali Haydar Uslu, Ali Türe, Nazım Arslan, Ruşen Can, Sabri Yılmaz, Hasan Aksu, Hüseyin Zorlu, Muhammed Ceylan, Hediye Kutlu, Sabahattin Karataş, Nurullah Arıcı,…

Sadece Ekim ayında hayatını kaybeden 109 işçiden birkaç tanesinin isimleri.

Eylül ayında 127, Ağustos ayında 148, Temmuz’da 120 işçi.

2013’ün ilk 10 ayında toplam 1017 işçi ekmek parası kazanmaya çalışırken kuralsızlık, kar hırsı, denetimsizlik ve vurdumduymazlık sebebiyle hayatlarını kaybettiler.

İlk 10 ayda 1017 iş cinayeti sonucunda 1017 eve ateş düştü. Her ölümden sonra yetkililerden aynı açıklamaları, aynı saçma cümleleri duyduk.

Hükümet sorumluluğu üstüne almak, iş cinayetlerini ortadan kaldırmak, vazifesi olan denetim, düzenleme ve kontrol faaliyetlerini yapmak yerine suni gündemlerin peşinden koşmaya devam etti.

Dün Başbakan ve Bakanları gözlerini öğrenci evlerine dikmişken, tüm bakanlar Türkiye’nin nasıl geliştiği yalanını atarken Gaziantep’te İbrahim Gemici ve Mehmet Alakırık isimli işçiler hayatlarını kaybetti.

Dün bütün televizyon kanalları Başbakan’ı ve onun hayal dünyasının gündemlerini tartışmaya zorlanırken Gaziantep’te 45 işçi yaralandı. 7 işçi hayat mücadelesi veriyor. Bazılarının vücutları yanık içinde; derileri soyuluyor, etleri kesiliyor.

Başbakansa “muhafazakâr demokrat” anlayışlarına göre kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalamayacağı fetvasını veriyor. İşçiler ölürken Başbakan magazin gündemi yaratıyor.

11 yıllık iktidarı boyunca yaklaşık 12.000 işçinin hayatını kaybettiği, her gün ortalama 6 işçinin engelliler sınıfına katıldığı bir ülkede Recep Tayyip Erdoğan’ın muhafazakâr demokrasisi bir şey söylemeyecek mi?

Kız çocuklarının oturup kalkmasından, kadınların doğuracağı çocuk sayısına kadar her meseleye balıklama atlayan Başbakan’ın, hayatını kaybeden 12.000 işçiyle ilgili edecek bir sözü yok mu?

“Yol için Cami yıkarım!” diyebilen Başbakan, neden “İşçinin güvenliği için her şeyi yaparım.” demez ve yan gelip yatar?

AKP hükümeti ve Başbakan, halkın gerçek sorunlarına kulaklarını kapattıkları, işçileri sadece maliyet unsuru olarak gördükleri, iş cinayetlerine karşı hiçbir önlem almadıkları için hayatını kaybeden 12.000 işçinin ölümünden de sorumludur.

İş cinayetlerinin sorumluları; kapitalizmin kar hırsına teslim olan işverenler ve hükümet yetkilileridir.

Başbakan’ı ve Çalışma Bakanını acilen, hayatlarını kararttıkları işçilerle ve aileleriyle yüzleşmeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyorum.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları