loading
close
SON DAKİKALAR

Akkaya: ''Yavuz hırsız ev sahibini bastırır, ama bunlar hepsini bastırır''

Akkaya: ''Yavuz hırsız ev sahibini bastırır, ama bunlar hepsini bastırır''
Tarih: 12.04.2014 - 17:46
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’nun 5. Genel Kuruluna katıldı...

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’nun 5. Genel Kuruluna katıldı. 12-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen Türkiye Kamu-Sen Genel Kurulu’na katılan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye kamu çalışanlarının örgütlenme mücadelesinde önemli bir yere sahip olan bu kurulda tüm kamu emekçilerine seslenerek; önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında; hesap soramadığımız; sorduğumuz zaman her türlü şiddet gördüğümüz Ülkemizde; hakkını arayanların ve hükümeti eleştirenlerin hapishanelere tıkıldığını; yolsuzlukları meydana çıkaranlar sürüldüğünü; barışçıl eylemlerin bile terör eylemi olarak nitelendiğini; eyleme katılanların da terörist olarak damgalandığını ve bunun adının ‘ileri demokrasi” olarak adlandırıldığını belirtti.

TBMM gündemine yeniden getirilen MİT Kanunu ile bütün özgürlükleri ve hakları ortadan kaldırıcı düzenlemeler getirildiğini söyleyen Akkaya; MİT Yasasıyla yargılanamaz ajanlar ordusu ortaya çıkarıldığını ve Hitlerin SS’leri de benzer bir yasadan güçlerini aldığını ifade etti.

“Siz dünyanın demokratik ülkelerinde oyunu kullandıktan sonra oyum çalınmasın diye gece yarılarına kadar seçim kurullarının önünde bekleyen insanlar gördünüz mü? Sandık kurullarının kapısında oy nöbeti tutan milletvekilleri gördünüz mü?” diyerek durumun vahametini belirten Akkaya; AKP’nin yasalarda yaptıkları değişikliklerle nerden buldun sorusu sorulamamaya başlandığını; Kamu İhale Kanununda 11 yılda yapılan 164 değişikliğin har­ca­nan her ku­ru­şu, ya­pı­lan her iha­le­yi tar­tış­ma­lı, şaibeli ha­le ge­tir­diğini ifade etmiştir.

“Dünyanın hiçbir yerinde bizdeki kadar farklı statülerde kamu çalışanı yok. Memur, Sözleşmeli personel, 4-C’liler, vekil öğretmenler, ücretli personel, geçici personeller, özel kadrolular, son olarak özel sektörden transfer edilen yöneticiler vb. Kamu çalışanlarının sadece %67,2’si sendikalı. ”diyen Akkaya; “son olarak 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikalar ve Toplu Sözleşme Kanununun görüşmelerini örnek verdi. Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi, söz konusu kanun ile ilgili olarak kamu çalışanlarının sendikal örgütlerin temsilcilerinin, Türkiye Kamu-Sen’in görüşlerini değerlendirmiş, hatta temsilcilerinizle toplantılar yaparak görüşlerini ve taleplerini almıştır. Kanun teklifinin komisyonlarda görüşülmesi esnasında önergeler, örgütlerle birlikte hazırlanmıştır. Ancak, verilen bütün önergeler içeriğine bile bakılmadan AKP milletvekillerince reddedilmiştir. Grev hakkının olmadığı, Ucube bir toplu sözleşme yasası ile Toplu görüşme bile eski yasadan geri götürülmüş. “Memur-Sen Genel Başkanı’nın” inisiyatifine bırakılmış. Yüksek Hakem heyeti yine siyasi iktidarın hâkimiyetine bırakılmıştır. Sonrada çıkıp televizyonlarda “kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verdik” diyorlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır, ama bunlar hepsini bastırır. “Sendikal hareket artık takkeyi önüne koymak zorundadır” diyen Akkaya; Çalışanların, emekçilerin ancak birlik olması ile örgütlenmesi ile bu devranın değişeceğini vurguladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları