loading
close
SON DAKİKALAR

Akkaya:''Kıdem Tazminatı hakkından vazgeçmeyeceğiz!''

Akkaya:''Kıdem Tazminatı hakkından vazgeçmeyeceğiz!''
Tarih: 29.11.2013 - 15:13
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya:''Kıdem Tazminatı hakkından vazgeçmeyeceğiz!''

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, bugün Türkiye Otel, Lokanta ve Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS), Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ve Sol Gazetesi’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerinde yaptığı değerlendirmelerde Hükümetin yıllardır gündemde tuttuğu ve tüm sendikaların net bir şekilde karşı çıktığı “fon tartışmalarına dikkat çeken Akkaya, Kıdem Tazminatı hakkından vazgeçmeyeceklerini belirterek: “CHP, 1936 yılında 3008 sayılı kanunla kıdem tazminatını çalışma hayatına sokan bir parti. Kıdem tazminatı hakkının işçinin temel hakkı olduğunu düşünüyoruz. Sendikalarla bu hakkın devam etmesi yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Akkaya, son dönemlerde Türkiye’deki çalışma hayatıyla ilgili gelişmeleri sendikalarla değerlendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak için sendikaları ziyaret ettiğini söyledi.

Akkaya, kıdem tazminatının işçiler için kırmızı çizgi olduğunu belirterek, “Kıdem tazminatı kazanılmış çok önemli bir hak. Bunun mücadelesini, kazanımlarını kaybetmemek adına, bundan sonraki çalışma hayatına girecek işçilerin de bir hakkı olduğunu düşünerek, CHP’den bu konuda destek beklediklerini söylüyorlar. Ben de aynı duygu ve düşüncedeyim. CHP, 1936 yılında 3008 sayılı kanunla kıdem tazminatını çalışma hayatına sokan bir parti. Kıdem tazminatı hakkının işçinin temel hakkı olduğunu düşünüyoruz. Sendikalarla bu hakkın devam etmesi yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Yaptığı açıklamalarda taşeronlaşma konusunu da ele alan Akkaya, Taşeronlaşmanın Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olduğunu dile getirerek, konunun istismar edildiğini, CHP iktidarında taşeronluk sisteminin kalkacağını savundu.

Akkaya: “Örgütlü toplum bu ülkede demokrasiyi korur, güçlendirir. Onun için belki de demokrasiye yapılan ülkemizdeki en büyük katkılardan biri de örgütlenmek ve örgütlenmenin önündeki engelleri ortadan kaldıracak düzenlemelere karşı mücadele etmektir” ifadelerini kullandı.

İstanbul programı çerçevesinde Sol Gazetesi’nin İstanbul merkezini de ziyaret eden Akkaya, gazetecileri hedef alan baskıları ve gazetecilerin ağır çalışma koşullarını gündeme getirdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları