loading
close
SON DAKİKALAR

''AKP, aileleri parçalıyor''

''AKP, aileleri parçalıyor''
Tarih: 04.09.2012 - 11:39
Kategori: Eğitim

CHP'li Perihan Sarı, AKP'nin oluşturduğu eğitim sistemi ile aileleri parçalamaya çalıştığını dile getirdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, AKP döneminde eğitim sisteminin aileleri parçalayan bir sisteme dönüştürüldüğünü belirterek, bu sistemin bireysel ve toplumsal felaketlere yol açacağı uyarısında bulundu.

Perihan Sarı’nın Açıklaması Şöyle: 

''AKP, her konuda olduğu gibi eğitim alanında da tahribat yaratacak uygulamalarını, “inatla” sürdürmektedir. Birleşmiş Milletlerin Çocuk Hakları, anne babaların çocukları üzerindeki hakları, ihlal edilmektedir. Eğitim, anayasal bir hak olarak devletin karşılaması gereken bir hak olmak yerine, çocuklar üzerinden yürütülen bir hesaplaşma alanına dönüşmüştür. Hükümet, kendi arka bahçesini genişletme uğruna, eğitimi bölüp, parçalayarak, öğretim birliğini bozmuştur. Eğitimin ulusal niteliği ortadan kalkmıştır. Gerçekte fiziksel koşulların iyileştirilmesi, eğitim kadrolarının artırılması ve eğitimde niteliğin yükseltilmesi için çaba harcanması gerekirken, dinci ve kinci nesil yetiştirme derdindeki Hükümet, her geçen gün derme çatma uygulamalarıyla yeni sorunlar ve yıkımlar yaratmaktadır. AKP’nin yarattığı eğitim sistemi, öğretim birliğini, aile birliğini bölen, parçalayan; çocukları güvensiz, aileleri kaygılı kılan; genç öğretmenlerin geleceğini karartan bir toplumsal yıkım sistemidir.

Hükümet ülkeyi yönetemediği gibi, eğitim sistemini de yönetememektedir. Eğitim sistemi, tüm diğer alanlarda olduğu gibi Hükümetin kötü yönetiminin örnekleriyle doludur. Ülkede en güvenilir kurumlardan biri olan ÖSYM, bu Hükümet döneminde şaibeli bir kuruma dönüşmüştür. KPSS sınavları, cevap anahtarları yandaşlara servis edilen göstermelik bir prosedür olmuştur. Yaşanan olaylar, gelinen noktadaki durumu tüm açıklığıyla gösteriyor. 12 Aralık 2010 yılında yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonrasında yapılan yerleştirmeler, iki yıl sonra soruların iptal edilmesi ile değişmiştir. İki yıl önce 13. tercihi olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleştirilen bir doktor, bu uygulama sonunda 3. tercihi olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleştirilebilmiştir. Bu denli sağlıksız, sorumsuz, sorgusuz ve sualsiz bir yönetim anlayışı ancak AKP İktidarında mümkündür.

Bu Hükümet eğitim çalışanlarını da mağdur etmektedir. Öğretmen olarak mezun olan gençlerimizin çalışma hakları gaspedilmiştir. Okullarda öğretmen açığı varken, öğretmen formasyonuna sahip gençlerimizi “Atama Bekleyen Öğretmenler” adı altında toplumsal bir soruna dönüştürme becerisi bu Hükümete aittir. Şimdi de, Hükümet elini aile birliğine atmıştır. Şimdi bölüp parçalama sırası, evli çiftlere gelmiştir. Evlenerek aile birliği kuran gençlerimizi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaları ayırmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, eşleri ülkenin farklı yerlerinde görevlendirmekte bir sakınca görmemektedir.

4+4+4 sistemi, okul olgunluğuna erişmemiş çocukları “zorla” okullara doldururken, ailelerin haklı kaygılarını giderecek bir çözüm için hiçbir adım atılmamaktadır. Yıllarca okuyup öğretmen olanların ataması yıllarca yapılmamakta, sınavlara giren öğrenciler sürekli kuşku içinde sınav sonuçlarından emin olamamaktadırlar.

AKP’nin milli eğitim sistemimizi çökertip yarattığı yeni sistemde, öğrenci de, öğretmen de, uzmanlar da, aileler de mağdurdur. AKP, hem bireysel hem de toplumsal yaşamda yıkım yaratan bir yolda, bir kuşağın geleceğini karartarak hızla ilerlemektedir.''

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları