loading
close
SON DAKİKALAR

'AKP bu trajedinin vebalini kaldıramaz!'

'AKP bu trajedinin vebalini kaldıramaz!'
Tarih: 10.11.2012 - 18:20
Kategori: Gündem

EMEP-ÖDP ve CHP ortak bir basın açıklaması ile açlık grevine dikkat çekti...

EMEP-ÖDP ve CHP Beyoğlu İlçe Başkanlıkları açlık grevleriyle ilgili ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Bugün saat 12.00'de Taksim Hill Otel'de gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de katıldı.

Açlık grevinin sonucunda yaşanacak acıların sorumlusunun AKP olacağını öne süren Başkanlıklar'ın ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yıl 1950, Nazım Hikmet açlık grevine başladı!

Yıl 1963, Celal Bayar açlık grevine başladı!

Yıl 1972, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan açlık grevine başladı!

Yıl 1984, Metris Cezaevi’nde açlık grevi başladı ve dört kişi hayatını kaybetti!

Yıl 1987, Sağmalcılar Cezaevi’nde açlık grevi başladı!

Yıl 1988, Diyarbakır Cezaevi’nde açlık grevi başladı. Bir kişi hayatını kaybetti!

Yıl 1996, 43 cezaevinde açlık grevi başladı. On iki kişi hayatını kaybetti!

Yıl 2000. Pek çok cezaevinde açlık grevi başladı. Hayata Dönüş Operasyonu yapıldı ve otuz mahkûm hayatını kaybetti!

Ve yıl 2012! Bundan tam 60 gün önce ülkemizin çeşitli cezaevlerinde açlık grevine başlayan tutuklu ve hükümlüler için her gün, her saat, her dakika dönülmez yola yaklaşılıyor!

Ne yazık ki AKP hükümeti bu korkunç gerçeğe gözlerini yumuyor. Bununla da yetinmiyor! Bizim de dilimize kilit vurmamızı, kulaklarımızı tıkamamızı, gözlerimizi yummamızı istiyor!

Hükümet, ülkeyi ölüm sessizliğine gömmek istiyor! Bu krizin aşılması için zamandan medet umuyor! Oysa çözümsüz geçirdiğimiz her saat, grevdekileri korkunç sonuca sürüklüyor.

Bu ülkenin evlatları ölüme giderken sessiz kalmak, çözüm için zaman kazanmaya çalışmak vicdansızlık, insafsızlıktır!

Aynı şekilde açlık grevlerine sessiz kalmak, ölüme göz yummaktır! Biz bunu yapmayacağız! Ölümleri seyretmeyeceğiz! Bu yüzden de tüm halkımızı, tüm siyasî partileri, sivil toplum örgütlerini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, cezaevlerinden ölüm haberleri gelmemesi için gereken her türlü çabayı göstermeye çağırıyoruz!

12 Eylül’de Türkiye nasıl bir karanlığa büründüyse, şimdi de aynı karanlığa gömülmek isteniyor. 12 Eylül Türkiye için tarihsel bir travmadır. 12 Eylül, Türkiye için hukuksuzluk, adaletsizlik, işkence ve ölüm anlamına gelir. 12 Eylül 1980 darbesiyle hesaplaştığını ileri süren AKP hükümeti, darbeden tam 32 yıl sonra başlatılan bir açlık greviyle Türkiye’yi karşı karşıya bıraktı. Hükümet, Kürt sorununun çözümünü değil, bu sorundan oy devşirmeyi planladığı için bugünkü kara tabloyla karşı karşıyayız.

Buradan hükümete hapishanelerden kara haberler gelmeden çözüm için derhal, bugünden tezi yok üstüne düşen vazifeyi yerine getirmesi çağrısını yapıyoruz.

Tutuklu ve hükümlülerin yaşamından, sağlığından doğrudan hükümet sorumludur. Dolayısıyla açlık grevlerinden kaynaklanacak her türlü olumsuzluğun ve yaşanacak acıların sorumlusu da AKP hükümetidir.

Bu ülke ölüme değil çözüme, karanlığa değil aydınlığa hasrettir. İnsan bedeni, insan yaşamı söz konusuyken siyasi hesaplaşmalara girişmek kabul edilemez.

Bu topraklar daha fazla ölümü kaldıramaz. AKP hükümeti de bu korkunç trajedinin vebalini kaldıramaz!

2012’ye, AKP’nin hâlâ hesabını veremediği Uludere’den gelen ölüm haberiyle girmiştik. Biz diyoruz ki, 2013 barışın yılı olsun! Türkiye’yi yeni bir yıla, tekrar ölüm haberleriyle sokmaya kimsenin hakkı yoktur!"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları