loading
close
SON DAKİKALAR

''AKP bütün Türkiye’yi yaşam odasına ihtiyaç duyar hale getirmiştir''

''AKP  bütün Türkiye’yi yaşam odasına ihtiyaç duyar hale getirmiştir''
Tarih: 19.05.2014 - 15:00
Kategori: Siyaset

Erdoğan Toprak: ''Soma faciasının siyasi sorumluluğunu almayan AKP, bütün Türkiye’yi yaşam odasına ihtiyaç duyar hale getirmiştir.''

“Halkımızın acısını paylaşmak için Soma’ya gidenleri engellemek anayasal suçtur.”

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP hükümetinin ısrarla sorumluluk almaktan kaçtığına dikkat çekerek, “bu facianın siyasi sorumluluğu vardır ve bu sorumluluk da AKP’ye aittir” dedi.

Erdoğan Toprak’ın Açıklaması Şöyle: “302 vatandaşımızın göz göre göre öldüğü bir olayda AKP hükümeti sadece şirketin belli sorumlularına bu faciayı yıkmaya çalışmaktadır. Bu denli büyük bir katliamın yaşandığı olayda AKP hükümetinin sorumluluk almaktan ısrarla kaçınması bu ülkeye ve halka verdiği değeri göstermektedir. 302 can AKP’li hiçbir yönetici için bir şey ifade etmemektedir. Eğer ölen bu kadar insanımız AKP’lilere bir şey ifade etseydi; mutlaka içlerinden biri çıkar ve istifa ederdi. İnsanlık tarihinin en büyük maden facialarından birinden kendisine sorumluluk çıkarmayan bir hükümet yeni ve daha büyük facialara davetiye çıkarmaktadır. Facianın yaşandığı madende bir yaşam odasının dahi olmamasını sorun etmeyen hükümet, diğer madenlerde yaşam odasının bulunup bulunmadığını araştırmamakta ve gerekli incelemeleri yapmaktan kaçınmaktadır.

Soma halkının acılarını paylaşmak için Soma’ya gidenlerin AKP tarafından engellenmesi anayasal suçtur. AKP Soma’da gizli bir olağanüstü hal ilan ederek temel insan haklarını yok saymaktadır. Soma olayında ortaya çıkmıştır ki AKP bütün bir ülkeyi yaşam odalarına ihtiyaç duyar hale getirmiştir. Vatandaşlar artık AKP iktidarından dolayı demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin havasını soluyamamaktadır.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları