loading
close
SON DAKİKALAR

''AKP, Sadık Yakut eliyle yeni bir kılavuz tartışma başlatmıştır''

''AKP, Sadık Yakut eliyle yeni bir kılavuz tartışma başlatmıştır''
Tarih: 21.11.2013 - 17:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: ''AKP, Sadık Yakut eliyle yeni bir kılavuz tartışma başlatmıştır''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptığı yazılı açıklamada AKP’nin karma eğitimi sistemini kaldırmak istediğini belirterek şöyle dedi:

“Daha önce bir başka AKP milletvekilinin kızlı erkekli evler tartışmasının ardından ortaya attığı karma eğitim kaldırılması konusu, bugün AKP’nin bir başka önemli ismi Meclis Başkanvekili tarafından ifade edilmiştir.

AKP yetkililerinin, asıl niyeti karma eğitimi kaldırmak ve bununla ilgili kamuoyu yaratmaktır.

Bir uygulamayı başlatmadan önce, kılavuz tartışma ortaya atıp, o tartışma çerçevesinde de halkın nabzını ölçüp buna göre pozisyon almak AKP’nin en bilindik yöntemlerinden biridir.

Hükümetin niyeti ,Sadık Yakut eliyle karma eğitimin kaldırılmanın kamuoyunda nasıl bir tepki yaratacağını ölçmek, aynı zamanda kamuoyunu buna hazırlamaktır.

Karma eğitim, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kazanımlarından biridir.

Kadınla, erkeğin bir arada olduğu, kadın ve erkeğin cinsiyet üzerinden birbirini tarif etmediği, kadınla erkeğin birlikte dayanışma içerisinde olduğu yaşama kültürü, çağdaşlığın en önemli simgesidir.

İlkokuldan itibaren kız ve erkek çocuklarımızı birbirlerinden korkan, ürken ve birbirlerini cinsel malzemeden başka bir şey görmeyen bir anlayışa teslim etmek isteyen yobaz kafalar, karma eğitime karşı çıkabilir.

Bu çerçevede, geldiği ilk günden bu yana AKP’nin kadına bakışının, karma eğitim tartışmalarında hangi noktaya geldiği gözler önüne serilmiştir.

Şimdi hem AKP’ye, hem Sadık Yakut’a, hem Başbakan’a, hem de bu sevda içerisinde olanlara soruyorum :

Karma eğitim tartışmalarından sonra ne gelecek?

Mesela karma TBMM’yi , karma hastaneleri, karma bankaları, karma fabrikaları kaldırmayı planlıyor musunuz?

Hayatın her alanından kadını çekip erkekten ayırarak, kadın ve erkeğin birlikte ortak sosyal bir yaşamının olmadığı ve insanların kafes arkasında tutulduğu bir Türkiye’yi mi özlüyorsunuz?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları