loading
close
SON DAKİKALAR

'AKP sermayenin Robin Hood'luğunu yapıyor'

'AKP sermayenin Robin Hood'luğunu yapıyor'
Tarih: 08.10.2012 - 16:51
Kategori: Sendika

KESK, AKP Hükümetinin yaptığı zamlar için, "Zamların arkası kesilmiyor, AKP'nin bütçesi halkın cebini yakıyor" dedi...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), AKP'nin yaptığı zamlarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. "Zamların arkası kesilmiyor, AKP'nin bütçesi halkın cebini yakıyor" denilen açıklamada, "AKP, hem ekonomik hem de siyasal iktidarlığını güçlendirmede izlediği bütçe stratejisi ile sermayenin Robin Hood'luğunu yapmaktadır" denildi. KESK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Emekçi halktan topladığı kaynakları sürekli sermayeye gümüş tepsilerde sunan AKP hükümeti, artık sıradanlaştırdığı zamlarla da bu kaynağı sürekli arttırma gayreti içine girmiştir. Temsil ettiği sermaye çevrelerine bunu 'güçlü bütçe' adı altında propaganda malzemesi olarak sunarken, geniş halk kitlelerini de sürekli yoksulluğun ve borçlanmanın derinliklerine itmektedir."

''AKP'nin düştüğü darboğaz, soygunun devam edeceğini gösteriyor''

Elektrik, doğalgaz, alkollü içecek, tapu harcı zamları hatırlatılan açıklamada, özellikle elektrik ve doğalgaz zamlarının bütün üretim alanlarını etkilediği belirtildi. Akaryakıt zammının ulaşım zammını tetiklediği hatırlatılan açıklamada, "Görünen o ki, halka dayatılan zamların sonunun gelmeyecektir. AKP'nin bugün içeride ve dışarıda düştüğü darboğaz, bu soygunun ağırlaşarak devam edeceğinin izlerini açıkça taşımaktadır. Emperyalizmin kirli oyunlarında aktif taşeronluk rolüne soyunan AKP'nin bugün olduğu gibi gelecekte de bütçede savaş harcamalarını arttırması kaçınılmaz olacaktır" denildi.

''Dünyanın en adaletsiz vergi sistemi''

"Dünya'nın en adaletsiz vergi sistemi, AKP'nin sermaye çevrelerine kendi iktidar gücünü pazarlama stratejilerinden biri haline gelmiş, oluşturduğu bütçe programları da buna taahhüt oluşturmuştur" denilen KESK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:


"Kamusal hakların korunması, vergi sisteminde derhal adaletin sağlanması ve zamların geri çekilmesine yönelik sürdüğümüz mücadele kararlılığımızla AKP hükümetine sesleniyoruz, artık küresel tekelleri, emperyalist güçleri halkın cebinden beslemekten vazgeçin! Soygun aracı haline getirdiğiniz bütçeyi gerekçe oluşturarak ardı ardınca sıraladığınız zamlara bir son verin."

Etha

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları