loading
close
SON DAKİKALAR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu’nun sözleri cumhuriyetimiz ve milletimiz nezdinde yok hükmündedir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu’nun sözleri cumhuriyetimiz ve milletimiz nezdinde yok hükmündedir
Tarih: 12.01.2021 - 14:54
Kategori: Siyaset

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Her kesimden yapılan sağduyulu uyarılara rağmen Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' demeye devam ediyor. Kendini yok hükmüne sokmuştur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'sözde cumhurbaşkanı' demiş, AKP'lilerden tepki gelmişti.

Kılıçdaroğlu, bugün Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Erdoğan'a neden 'sözde cumhurbaşkanı' dediğini 9 maddeyle açıklamıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik, "Cumhurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” demek, milli irade düşmanı muhtıra siyasetidir, sivil darbe zihniyetidir" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:
"Cumurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” diyen kişinin konumu ve sözü yok hükmündedir. Her kesimden yapılan sağduyulu  uyarılara rağmen Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımıza “ sözde Cumhurbaşkanı demeye devam ediyor. Kendini yok hükmüne sokmuştur. Kılıçdaroğlu Cumhuriyetimizin değerlerine ve makamlarına saldırmaktadır. Kılıçdaroğlu’nun sözleri cumhuriyetimiz ve milletimiz nezdinde yok hükmündedir. Cumhuriyetimiz sadece ülkemizin düşmanları tarafından kullanılan zehirli bir dille Kılıçdaroğlu tarafından hedef alınmaktadır. Cumhurbaşkanlığı için “sözde” ve “özde” tartışması malum 27 Nisan’da hükümetimize muhtıra vermeye kalkanlarca kullanılmıştı. Hükümetimizin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan cevabı ile muhtıra kağıt parçasına dönmüştü. Bunların yerini şimdi Kılıçdaroğlu’nun 'muhtıra siyaseti' aldı. Şimdi sivil siyasete saygı duyması gerekenler Cumhurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” diyerek 'muhtıra siyaseti' yapıyorlar. Türkiye, siyasete verilen muhtıralardan kurtuldu ama bu millet düşmanı muhtıra siyasetinden  kurtulamadı. Cumhurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” demek, milli irade düşmanı muhtıra siyasetidir, sivil darbe zihniyetidir."

İlgili haber:
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 maddelik 'sözde cumhurbaşkanı' yanıtı

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları