loading
close
SON DAKİKALAR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK açıklamasında; İsrail’le hassasiyetlerimizi koruyarak müzakere etmeliyiz ve bunları konuşarak çözmeliyiz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK açıklamasında; İsrail’le hassasiyetlerimizi koruyarak müzakere etmeliyiz ve bunları konuşarak çözmeliyiz
Tarih: 02.01.2023 - 20:10
Kategori: Siyaset

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızın, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde pek çok sessiz devrimler gerçekleştirildi.

 
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye’nin kendi rejimiyle bir problemi yoktur. Geçen on yıllar içerisinde karşı karşıya kaldığımız pek çok olayda Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak bütün nitelikleri olgunlaşmıştır.
Cumhurbaşkanımızın, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde pek çok sessiz devrimler gerçekleştirildi.
Türkiye küresel düzeyde büyük bir aktördür. Bu herkes tarafından kabul görmektedir.
Cumhurbaşkanımızın “sahada ve masada güçlü Türkiye” olarak adlandırdığı şekilde Türkiye kendisiyle masada müzakere etmek isteyenler için güvenilir bir ortak, güvenilir bir muhataptır.
Türkiye’nin ortaya koymuş olduğu diplomatik denge ve performans Güney Kafkasya’dan Kuzey Afrika’ya, Ortadoğu’dan Balkanlara Türkiye’nin bu bölgelerdeki var oluş biçiminin ne kadar kıymetli olduğu bir kere daha görülmektedir.
Sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın tam koordinasyonuyla, tamamen cumhuriyetimizi ve egemenlik haklarımızı korumak üzere yürütülen en meşru mücadeledir.
Türkiye’nin birçok negatif olayda pozitif bir biçimde dünyadaki birçok ülkeden ayrışması, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve ehil bir şekilde, doğru siyasetlerle, doğru yaklaşımlarla yürütüldüğünü göstermektedir.
AK Parti, Cumhur İttifakı Türkiye’nin karşı karşıya olduğu bütün provokasyonların bertaraf edileceği iradeyi ortaya koyacaktır.
Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginliği yakından takip ediyoruz. Bunun yanında Bosna Hersek’teki hükümet kurma çalışmalarını da yakından takip ediyoruz.
Bütün dünyanın önemli devletleri karşı çıksa da Türkiye, Suriye halkının faydasına olacak şekilde, Suriye’nin reformlar yapması, açılması, dünya ile entegre olması için çok güçlü bir irade ortaya koydu.
İsrail’le hassasiyetlerimizi koruyarak müzakere etmeliyiz ve bunları konuşarak çözmeliyiz.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları