loading
close
SON DAKİKALAR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten AYM üyesi Engin Yıldırım'a tepki

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten AYM üyesi Engin Yıldırım'a tepki
Tarih: 14.10.2020 - 09:50
Kategori: Siyaset

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım, dün akşam sosyal medya hesabından AYM binasının fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı. Yıldırım'ın paylaşımı AKP'liler ve MHP'liler ile yandaş medyada darbe iması olarak yorumlandı. 

AKP cenahından Yıldırım'a tepki mesajları gelirken Yıldırım, bir özür mesajı paylaştı. "Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım" diyen Yıldırım, "Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Dün gece sosyal medya hesabından "AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur" şeklinde açıklama yapan Ömer Çelik açıklamalarını bugün de sürdürüyor.

Çelik'in açıklamaları şöyle:
"Türkiye’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır. Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir. Müdahaleler anayasal düzeni yıkmış ve milletimize büyük acılar yaşatmıştır. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır. Varlık sebebi hukuk olan AYM’de bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuşuyor... Bu kabul edilemez. Türkiye’nin gerçek hukukçuları en son 15 Temmuz darbe girişiminde teröristlerin müdahalesine güçlü bir direniş gösterdiler. Gerçek hukukçular demokrasiyi koruma mücadelesi verdiler. AYM Üyesi’nin kullandığı dil ise milleti tehdit etmenin ve hukuku yıkan müdahalelerin dilidir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları