loading
close
SON DAKİKALAR

AKP tekke ve zaviye yasasını incelemeye aldı

AKP tekke ve zaviye yasasını incelemeye aldı
Tarih: 11.11.2013 - 19:17
Kategori: Siyaset

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tekke ve zaviyeler ile ilgili yasanın yürürlükten kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olup olmadığını inceleteceklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga'nın "Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine (Yasaklanmasına) ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun"un yürürlükten kaldırılmasını öngören yasa teklifinin Anayasa 'ya aykırı olduğu görüşüne işaret ederek, "İlgili bakanlıktan görüş isteyeceğiz. İnceletip, bakacağız. Buna göre Meclis Başkanlığı'na sevk edip etmemeye karar vereceğiz" dedi.

Özdalga'nın aynı konuda daha önce de bir yasa teklifi verdiğini hatırlatan Elitaş, "Anayasa'ya aykırılık" gerekçesiyle iade edildiğini söyledi. Anayasa'nın "İnkılap kanunlarının korunması"nı düzenleyen 174. maddesinde, aralarında tekke ve zaviyelerle ilgili yasanın da olduğu "sekiz inkılap kanununun, Anayasa'nın halkoyu ile kabul edildiği tarihte yürürlükte bulunan hükümlerinin Anayasa'ya aykırı olduğu şeklinde anlaşılamaz ve yorumlanamaz" denildiğine işaret ederek, "İnkılap kanunlarında değişiklik yapmak ile yürürlükten kaldırmak arasında fark olduğunu" kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları