loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'de 4 kadın en yüksek oyu aldı!

AKP'de 4 kadın en yüksek oyu aldı!
Tarih: 03.10.2012 - 09:45
Kategori: Siyaset

AKP MKYK'da görev yapacak isimlerden en çok oyu alanlar kadınlar oldu...

AKP'de Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönem Genel Başkanlığı’nda MKYK’da görev alacak isimlerden kongrede delegeden en çok çizik yiyen isim, Abdülkadir Aksu olurken, en yüksek oy ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve 4 kadın üyeye çıktı.

1329 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde Abdülkadir Aksu 28 delegeden çizerek 1301 oy ile kurula en düşük oyla seçilen isim oldu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile Fazilet Dağcı Çığlık, Çiğdem Erdoğan Atabek, Çiğdem Karaaslan ve Özlem Çepni ise 1328 oy ile MKYK’nın en yüksek oy alan isimleri oldular. Erdoğan’ın dışarıdan takviye isim olarak MKYK’sına aldığı Numan Kurtulmuş 1316 delegenin oyunu alırken, Süleyman Soylu’ya 1325, Osman Can’a ise 1323 oy çıktı.

Kongrede gerçekleştirilen MKYK seçimlerinde kayıtlı 1489 delegeden, 1347’si oy kullandı. 18 oyun geçersiz sayılması nedeniyle seçim 1329 oy üzerinden gerçekleşti. Erdoğan’ın MKYK listesindeki 50 isimden hiç biri, Genel Başkanlık seçimlerinde “usta”nın gösterdiği geçerli oyların tamamını alma başarısını gösteremedi. MKYK üyelerinin aldığı en yüksek oy 1328 oldu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile MÜSİAD eski Başkanı Ömer Bolat da 1327 oy ile en yüksek ikinci oyu alan MKYK üyeleri oldular.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Has Parti kontenjanından kurula giren Ahmet Demircan ile Lokman Ayva, Mehmet Akın, Yasin Aktay ise 1326 oy ile 3. en yüksek oy ile MKYK’ya seçilen isimler.

Aralıksız 4. kez MKYK’ya giren Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu’nun delegeden en çok çizik yiyen isim olduğu seçimde, en düşük oyu alan diğer isimler de 1303 oyla Genel Sekreter Haluk İpek, 1304 oyla Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 1307 oyla Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 1308 oyla Zeynep Armağan Uslu ve 1309 oyla da Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar oldu.

Yedek listede sürpriz sonuç

MKYK’nın 25 yedek üyeliği için yapılan seçimler ise sürpriz biçimde sonuçlandı. İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın danışmanı olduğu öğrenilen İsmail Hakkı Turunç’un ilk sıradan aday gösterildiği MKYK yedek üye listesinde, Konya Milletvekili Konya Akış ise son sırada listede yer bulmuştu. Ancak yapılan seçimde 25. sıradaki Akış 1305 oy ile delegeden en çok oy alan isim olarak MKYK’nın 1. yedek üyesi konumuna yükseldi. 2. Yedek üye listenin 20. sırasından aday gösterilen İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca olurken, 22. sıradan aday gösterilen İzmir Milletvekili Hamza Dağ da 3. yedek oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları