loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'de yeni MYK belli oldu; MYK'da yer alan 18 üyeden 14'ü görevine devam edecek

AKP'de yeni MYK belli oldu; MYK'da yer alan 18 üyeden 14'ü görevine devam edecek
Tarih: 07.10.2023 - 23:16
Kategori: Siyaset

AKP'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından gerçekleştirilen yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Merkez Yürütme Kurulu belirlendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Partide yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, İsrail-Filistin gerilimine ilişkin gelen soruya ise "Yakından takip ediyoruz. Prensip olarak her türlü sivil ölümlerine karşıyız." cevabını verdi.

AKP 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, parti Genel Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tekrar AKP Genel Başkanı seçildi

Ankara Spor Salonu'nda toplanan kongre, çalışmalarını sürdürüyor.

Delegelere parti yönetimini belirleyecek aday listesinin okunduğu kongrede, partinin Genel Başkan Adayı Erdoğan olurken, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu için aday isimler de listede yer aldı.

Kongrede, listenin okunmasının ardından genel başkan ve yönetim organları için oylamaya geçildi.

MKYK'da yer alan 47 ismin, yeni listede olmadığı görüldü. Binali Yıldırım, Mehmet Özhaseki, Metin Külünk, Özlem Zengin, Şamil Tayyar yeni MKYK'da yer almadı. Böylelikle AKP'nin kurucu kadrosundan sadece Erdoğan ve Hayati Yazıcı kaldı.

AKP'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından gerçekleştirilen yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Merkez Yürütme Kurulu belirlendi. MYK'da yer alan 18 üyeden 14'ü görevine devam edecek.

Genel Başkanvekili Efkan Ala, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK'da yerini koruyan isimler oldu.

Çiğdem Karaaslan, Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı; Mustafa Şen, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Başkanlığı; Fatih Şahin de Genel Sekreterlik görevini sürdürecek.

Yeni MYK'de yer alan 4 isimden eski Ekonomi Bakanı ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Binali Yıldırım'ın yerine Genel Başkanvekili oldu.

Sosyal Politikalar Başkanlığı görevine Jülide Sarıeroğlu'nun yerine eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi İşleri Başkanlığı görevine Nurettin Canikli'nin yerine Nihat Zeybekci, İnsan Hakları Başkanlığı görevine de Mehmet Ali Zengin'in yerine gazeteci Hasan Basri Yalçın getirildi.

"AK PARTİ YEREL SEÇİME HAZIR HALE GELDİ"

Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Muhalefet partilerinde değişim tartışmaları yapılırken, AK Parti ve Cumhur İttifakı toplumun istikrar talebini kucaklayacak siyasi iradeyi göstermektedir.

Cumhurbaşkanımız toplantının sonunda MYK üyelerini açıkladı. Bundan sonrasında önümüzdeki günlerde ilk MKYK toplantımızı gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar görev yapan arkadaşlarımız, kıymetli görevler icra ettiler. Hepsine teşekkür ediyoruz.

Bütün birimlerimiz açısından AK Parti, kongresini de gerçekleştirerek yerel seçime hazır hale gelmiştir.

İSRAİL-GAZZE GERİLİMİ

Yakından takip ediyoruz. Prensip olarak her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız. Sivillerin kaybına yol açacak şiddetten uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz.

İtidal önemlidir. Karşılıklı olarak şiddetin artması sonucu durum daha vahim olacaktır. Barış ve huzur ortamı gerektiğini ifade ediyoruz. Şiddetin daha fazla tırmanmasından kaygı duyduğumuzu ifade ediyoruz. Tarafları şiddeti tırmandırmaktan uzak durmaya davet ediyoruz."

MKYK'da olmayan isimler ise şöyle:

Abdurrahim Fırat
Abdurrahman Kurt
Ahmet Gündoğdu
Alaatin Parlak
Ahmet Sami Ceylan
Ayhan Salman
Ayşe Böhürler
Bayram Şenocak
Behiye Eker
Binali Yıldırım
Burhan Kayatürk
Burhan Sakallı
Bülent Tüfekçi
Büşra Paket
Cem Şahin
Cüneyt Yüksel
Derya Yanık
Emine Zeybek
Fatih Çiftçi
Fatma Aksal
Fatma Sarı
Hacı Bayram Türkoğlu
Haluk İpek
İsa Sinan Göktaş
Jülide Sarıeroğlu
Leyla Şahin Usta
Mehmet Ali Zengin
Mehmet Nil Hıdır
Mehmet Özhaseki
Metin Külünk
Metin Bulut
Murat Baybatur
Mustafa Köse
Mustafa Yel
Mücahit Birinci
Nurcan Dalbudak
Nurettin Canikli
Özlem Zengin
Öznur Çalık
Resul Kurt
Seda Sarıbaş
Sumru Altuğ
Sunay Karamık
Şamil Tayyar
Şaziye Gündüz
Tahir Akyürek
Tuba Çokal

Erdoğan, tekrar AKP Genel Başkanı seçildi

AKP 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçimi sonuçlandı.

Kongre Divan Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına göre 1402 oy kullanıldığını, 1399 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Yavuz, Erdoğan'ın geçerli 1399 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildiğini duyurdu.

Partinin 75 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylamayla belirlendi.

Erdoğan, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği teşekkür konuşmasında, "CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak, boynumuzun borcudur. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı, 31 Mart’ta tekrarlayarak, yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız" dedi. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları