loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'den kamuda türban atağı!

AKP'den kamuda türban atağı!
Tarih: 18.10.2012 - 09:40
Kategori: Sağlık, Yaşam

AKP yeni yılda kamuda türban serbestliğini sağlayacak düzenlemeler üzerinde çalışacak...

Yeni Anayasa için TBMM Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını sürdürürken, AKP'nin kamuda türban serbestliğini sağlayacak düzenlemelerin de yer aldığı ‘mini Anayasa paketi’ hazırlığında olduğu belirtildi. 

Yeni yılda Meclis gündemine gelebileceği ifade edilen düzenlemelerin, TBMM Uzlaşma Komisyonu’nda mutabakat sağlanamaması durumunda devreye sokulması öngörülen mini paketler kapsamında olduğu öğrenildi. AKP'li yöneticilerin bu konuda kendilerine destek verebilecek bazı sivil toplum örgütlerini de bilgilendirdiği kaydedilirken özellikle kamuda türban serbestliğine sıcak bakan MHP ’nin desteğinin aranacağı, oyların 367’nin altında kalması halinde ise referandumun göze alınacağı belirtiliyor. 

Öte yandan TBMM Uzlaşma Komisyonu 2 hafta aradan sonra dün yeniden toplandı ancak CHP ’nin ‘vatandaşlık’ maddesi ile ilgili önerisini sunamaması ve BDP ’nin temsilci göndermemesi nedeniyle toplantı gerçekleşemedi. Komisyonun kaderini belirlemek üzere Meclis Başkanı Cemil Çiçek ’in başkanlığındaki üst komisyonun bugün toplanması için çağrı yapıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları