loading
close
SON DAKİKALAR

AKP’li Aktay’dan bomba TIR açıklaması!

AKP’li Aktay’dan bomba TIR açıklaması!
Tarih: 08.01.2014 - 12:20
Kategori: Gündem

AKP MYK üyesi Yasin Aktay Hatay sınırında durdurulan ve sonrasında MİT'in kontrolünde ''insani yardım yapılıyor'' denilerek aranmasına izin verilmeyen TIR hakkında çok tartışılacak bir açıklama yaptı...

CNN Türk’te Dört Bir Taraf programına Nagehan Alçı’nın yokluğunda katılan AKP MYK üyesi ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, “silah yüklü TIR” iddiaları ile ilgili TIR’da arama yapmak isteyen savcıyı suçladı. ‘Bir savcının nesine MİT kontrolündeki bir TIR’da arama yapmak’ diye konuşan Aktay konuşmasının satır aralarında Türkiye’nin Suriye’ye operasyon yaptığını kabul etti.

MİT’in savcıya ‘TIR bizim kontrolümüzdedir, çek git’ dediğini, bunun üzerine Savcının işi sansasyonel bir hale getirdiğini söyleyen Aktay, MİT’in kontrolünde olan bir durumu savcının denetleyemeyeceğini ve TIR’a yapılmak istenen operasyonun ‘Türkiye’yi zor duruma soktuğunu’ ifade etti.

Asıl suçlunun savcı üzerinden MİT’e operasyon çekmeye çalışanların olduğunu söyleyen Aktay, ‘MİT’e yapılmış bu operasyon Türkiye’nin Suriye içerisinde her ne yapıyorsa, hakkı vardır, orada herkes var bakın, MOSSAD’ı var, CIA’i var, herkes var.’ sözleriyle TIR’da söylendiği gibi insani yardım olmadığı gibi Suriye’deki duruma yönelik bir sevkiyat olduğu sinyalini verdi:

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları