loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li gazeteciden Zeydan Karalar'a kayyum tehdidi

AKP'li gazeteciden Zeydan Karalar'a kayyum tehdidi
Tarih: 25.05.2020 - 09:20
Kategori: Yerel

Adana’da bir radyo programına katılan yerel gazeteci Zeki Kızılkaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 'ayağını denk al' diyerek kayyum tehdidinde bulundu.

Adana’da bir radyo programına katılan AKP'ye yakınlığıyla bilinen yerel gazeteci Zeki Kızılkaya CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevden alınarak yerine kayyum atanabileceğini söyledi. Kızılkaya, Seyhan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen Güven Boğa'nın, Zeydan Karalar’a fiili olarak danışmanlık yaptığını öne sürerek "danışman ekibinde yer alıyor, nerede buluştuklarını da biliyoruz" dedi.

Güven Boğa’nın yasadışı örgütlerle ilişkisi olduğunu iddia eden Kızılkaya, Zeydan Karalar'a, “Ayağını denk al, bunu bir ön sezi, ön uyarı olarak kabul edin. Terörle iç içe olan kişilerle birlikte olmanız sizi iyi bir yere götürmez. Sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı görevden alındı yerine kayyum atandı denilmesin" şeklinde konuştu.

Güven Boğa, objektifa.com'dan Ali Pekmezci'ye yaptığı açıklamada sendikacı kökenli olduğuna değinerek, "Seyhan Belediyesi'nde görevli iken KHK ile görevime son verildi. Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Mayıs konuşmalarımdan ötürü yargılandım, beraat ettim. İstinaf beraat kararımı onadı. Ankara 21. İdare Mahkemesi'nde de göreve iadem noktasında dava açtım. Tam göreve iademi beklerken sürdürülen bu kasıtlı yayın hem benim gibi beraat etmiş bir kişiyi hem de benim üzerimden Büyükşehir Belediye Başkanını hedef alıyor. Çünkü ben KHK ile görevden alındığım günden beri hiçbir belediyeye girip çıkmıyorum, hiçbir görev almıyorum. Resmi ya da gayriresmi bu mümkün değil" dedi. 

Güven Boğa, Zeki Kızılkaya hakkında 27 Mayıs Çarşamba günü suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Başkan Karalar'a kayyum tehdidine tepki gösterdi. CHP'li Barut, "Halkın oylarıyla seçilmiş Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar yalnız ve sahipsiz değildir. Halk iradesine kimse darbe vuramaz. Burası dağ başı mı? Kayyum söylemini de  demokrasiye yönelik tehditleri de  kınıyoruz" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları