loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önlem almamış, şehir kara teslim oldu

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önlem almamış, şehir kara teslim oldu
Tarih: 19.01.2022 - 09:59
Kategori: Şehir

Gaziantep'te etkisini arttıran kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yollar buz pistine döndü. Trafik kitlendi. Toplu ulaşım çalışmıyor. Vatandaş araçlarını düzensiz terk edip evine yürüyerek gitti.

Gaziantep'te dün sabah başlayan ve akşam saatlerinde hızlanan kar yağışı etkisini arttırdı. Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle buz tutan yollar sürücüler için çileye dönüştü. Şehir içinde ulaşımı sağlayan minibüsler ve araçlar, rampa yollarda seyir etmekte zorlandı. Kayganlaşan yollarda rampayı inmeye çalışanlar kızak gibi kayarken, rampa çıkmak isteyen araçlar ise yolda kaldı. Duramayan araçlar adeta buzda dans ettiği Gaziantep'te bazı araçlar kaza yaparak durabilirken bazı araçlar ise kıl payı kaza yapmaktan kurtuldu.

Tedbir alınmayan şehirde belediye ekipleri ise yollarda tuzlama ve kar küreme çalışması yürüterek, zaman zaman kapanan yolları yeniden ulaşıma açmaya çalışıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalar yetersiz kalıyor. Şehirler arası yollarda kalan araçlar nedeniyle şehir'den çıkışlar kapatıldı.

Vatandaşlar araçlarını terk ederek evlerine ve gitmek istedikleri yerlere yürüyerek gitmeye çalışıyor.

Gaziantep-Şahinbey Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan VekiliHasan Şencan sosyal medya hesabından yaşananları kamuoyuyla paylaştı,

Bazı Mahallelerde elektrik ve doğalgaz kesilmiş.

Türkiye’nin en büyük metropollerinden biri olan AKP yönetiminde Gaziantep’te vatandaşlar karla mücadele ederken, doğalgaz kesik, elektrikler kesik. Tarihe not düşün, yıl 2022 iktidarda AKP var.

"Gaziantep’te insanlar romantik kar yürüyüşü yapmıyor, evlerine ulaşmaya çalışıyor. AKP’li #Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i gören oldu mu?

Şencan;

"Gaziantep’te paralı yolların son durumu. Yol yaptık diyenlerin eseri. Derhal Gaziantep’e yardım edilmesi gerek.

Gaziantep’te kardan mağdur olup sığındıkları yerlerde yüksek fiyattan mal satan esnaf ve tesisleri bu tiwitin altına yazarak, ifşa edelim. Çok sayıda böyle mesaj alıyorum.

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçları çalışmadığı için vatandaşlar saatlerdir işe gitmeye çalışıyor. Gaziantep 2022’de rezilliği yaşıyor. @FatmaSahin

Gaziantep otogarında insanlar yardım bekliyor. Gaziantep’e, çevre illerden yardım edilmesi gerek, vatandaşlar mağdur.

Gaziantep Spor Lisesi Öğrencileri,öğretmen ve müdürleri Nurdağı'nda dün akşam üstü 4'ten beri mahsur kalmışlar. Acil yardım bekliyorlar.

Şencan Daire bakanının vatandaşlarla dalga geçtiği mesajını paylaştı;

"AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanı olan bu şahıs, Gaziantep’te vatandaşlar canı ile boğuşurken, vatandaşlar ile dalga geçer gibi tiwit atma yüzsüzlüğüne bakın. Bu şahsın derhal görevden alınması gerek, yoksa bu cümleler sizi de bağlamış olur.

 
Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları