loading
close
SON DAKİKALAR

AKP’li Şahin, Vali Mutlu’ya yüklendi!

AKP’li Şahin, Vali Mutlu’ya yüklendi!
Tarih: 04.08.2013 - 13:15
Kategori: Siyaset

AKP'li Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Mutlu'yu eleştirdi: Açıklama valinin işi değildir...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu‘nun, Ergenekon davasına sanık ve ziyaretçilerin alınmayacağı açıklamasında bulunmasını eleştirerek, “Bu sayın valinin işi değildir. Bu mahkemelerin işidir. Bu kararları kamuoyuna açıklaması gereken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’dır” dedi.

AKP’li Mehmet Ali Şahin, Karabük’ün Ovacık İlçesi’ne bağlı Çukur Köyü’nde düzenlenen iftara katıldı. Köylülerle birlikte iftarını açan Şahin, “İstanbul’da pazartesi günü bir mahkemede duruşma var. Büyük bir tedirginlik var. Benin Adalet 

Bakanlığı’nda bulunduğum dönemde başlamış olan adına Ergenekon davası denilen bir dava ve karar duruşması pazartesi günü yapılacak. Ancak bazı siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri toplanarak Silivri’deki mahkemeyi basmayı, mahkemeyi çalışamaz hale getirmeyi ve yargılananları zindandan kurtarmayı amaçlayan haberler yapıyorlar, çağrılarda bulunuyorlar. Bu şu mübarek günlere gölge düşürecek bir davranıştır ve kaldı ki mahkemeler, Türkiye’deki hakim ve savcılar hiç kimsenin hasmı değildir, hiç kimseyide hasım görmezler” dedi.

Hakim ve savcıların kanunu uyguladıklarını ifade eden Şahin, “Onlar ellerindeki kanunu uygularlar . Ellerindeki delil durumuna göre yargılama yaparlar. Türkiye’de yargı bağımsızdır. Siz mahkemeyi basmaya çalışacaksınız, taraftarlarınızı toplayacaksınız efendim çalışamaz hale getimeyi amaçlayacaksınız. Türkiye bir hukuk devletidir buna izin vermez” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları