loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'nin İki Bakanı Ters Düştü

AKP'nin İki Bakanı Ters Düştü
Tarih: 26.05.2014 - 20:56
Kategori: Siyaset

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, taşeron sisteminin kalkmayacağını söyledi. Bakan Çelik, Enerji Bakanı Yıldız'dan sonra Mehmet Şimşek'le de ters düştü.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, taşeron sisteminin kalkmayacağını söyledi. Bakan Çelik, Enerji Bakanı Yıldız'dan sonra Mehmet Şimşek'le de ters düştü.

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Soma faciası konusunda ters düşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron çalışma sistemi konusunda ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ters düştü.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasankeyf'te düzenlenen 3.Uluslararası Bisiklet Turnuvası'na katıldı. Burada NTV'nin sorularına yanıtlayan Bakan Şimşek, taşeron sisteme ilişkin bir soru üzerine, şu yanıtı verdi: Bazı alanların özel sektöre açılıp kapanması farklı, işçilerimizin ya da emeğin sömürüsü ayrı bir konu. Taşeron sisteminde şu anda aksayan yönler olabilir. Bunların rehabilitasyonu üzerinde çalışıyoruz. Örneğin geçmiş dönemde özellikle kıdem tazminatında bir takım sıkıntılar yaşanmıştı. Şimdi o sistemi yeniden düzenleyeceğiz. Maaşların zamanında ve tam olarak ödenmesini garanti altına alacağız. Yıllık izinler gibi hususlarda kayıt dışılığın engellenmesi konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağız.' diyerek taşeron işçi sisteminin kalkmayacağını söyledi.



BAKAN FARUK ÇELİK İLE TERS DÜŞTÜ

Meclis'te söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik taşeron işçi uygulaması için şunları söylemişti: Şunu üzülerek ifade etmek istiyorum. Magazin haberlerine gösterilen ilgi, iş sağlığı güvenliği ile ilgili haberlere gösterilmiyor. Bütün çalışanlar iş güvenliği eğitiminden geçecek. Tehlike ve çok tehlikeli işlerde çalışanların mutlaka mesleki eğitim alma zorunluluğu var. 2010 yılından itibaren özellikle madenlerle ilgili yeni bir teftiş politikası hayata geçirildi. Soma'daki madende 8 kez programlı 8 kez şikayet üzerine teftiş yapıldı. Teftiş yapan maden mühendisleri. Ocak canlı bir organizma. Bir gün sonra bir saat sonra ne olacağını bilemiyoruz. Savcılık el koydu, ihmaller ortaya çıkacak. Taşeron sistemi emeğin sömürüsüdür.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları