loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'nin Kazlıçeşme'deki mitinginin yankıları sürüyor

AKP'nin Kazlıçeşme'deki mitinginin yankıları sürüyor
Tarih: 19.06.2013 - 14:41
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, ''Kazlıçeşme için sağlanan olanaklar diğer partilere de sağlanacak mı?'' diye sordu...

AKP'nin İstanbul Kazlıçeşme'deki mitinginin yankıları sürüyor. Mitinge gidenlerin vapur ve otobüslere para ödememesi, belediye imkanlarının AKP için seferber edilmesi ve bununla ilgili vatandaşın tepkisi dün bir kez daha Genel Kurul gündemine geldi. Daha önce de konuyla ilgili Başşbakan'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Genel Kurul'da da hükümetin cevap vermesi gereken sorular olduğunu söyledi.

İstanbul’da belediye imkanlarının sınırsızca miting için kullanıldığına dair bilgiler, fotoğraflar ve videolar bulunduğunu ifade eden Öğüt, çeşitli semtlerden ve çevre illerden Kazlıçeşme’deki mitinge İETT araçları tarafından vatandaşların ücretsiz taşındığı iddialarını, Kazlıçeşme mitingi için kaç belediye ve halk otobüsünün görev yaptığını, belediye otobüslerinin afiş ve posterlerle neden parti seçim otobüsü görünümüne büründürüldüğünü AKP'nin bir an evvel cevaplaması gerektiğini belirtti.

"Halkın olanaklarını kendi çıkarları için kullanmak hangi hukuk ve vicdana sığar" diyen CHP'li Öğüt, "Kazlıçeşme’ye kaç ek sefer konulduğunu, bunu yaparken diğer semtlerin seferlerinin neden aksatıldığını, öğleden sonra Taksim’e giden metroların kapatılmasını, Kadıköy’den Kabataş ve Beşiktaş vapur seferlerinin iptalini hükümet açıklamak zorundadır" diye konuştu.

Öğüt, söz konusu olanakların başka siyasi partilere de sağlanıp sağlanmayacağını ve AKP'nin bir kez daha ayrımcı ve baskıcı uygulamasını savunup savunmayacağını sordu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları