loading
close
SON DAKİKALAR

AKP’nin Kızılderililer’e verdiği çek karşılıksız çıktı

AKP’nin Kızılderililer’e verdiği çek karşılıksız çıktı
Tarih: 26.03.2014 - 20:06
Kategori: Ekonomi

Türkiye ABD'deki Kızılderili kabile şefine, su deposu yapmaları için 200 bin dolarlık çek verdi. Ancak paranın ödenmediği ortaya çıktı.

Su deposu yapmaları için 200 bin dolar yardım edildiği açıklanan ABD’deki Kızılderili kabilesine verilen çekin temsili olduğu ve paranın henüz ödenmediği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan 19 Kasım 2013 günü AKP grup toplantısında ”ABD Oregon’da 5 bin kişiye su temin edecek depo ve tesisatın kurulmasını TİKA üstlendi. Çıkaracağımız suyu orada Kızılderililer içecek. TİKA Başkanımız, kabile Şefi Moses’e bu proje için gerekli kaynağı karşılayacak çeki teslim etti” demişti.

Gazeteport’un haberine göre, Başbakan yardımcısı Emrullah İşler ise bu çekin temsili olduğunu ve paranın su deposunu yapacak firmaya ödeneceğini açıkladı. CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak TBMM’ye önerge vererek, “Kızılderili şefi Joseph Moses’ın kabilesinin tatil köyü, otel ve kumarhanesi var, baraj da işletiyor. Türkiye’de suyu olmayan köyler bulunurken, bu kabileye neden 200 bin dolar yardım ediliyor?” diye sormuştu.

Önergeyi cevaplayan Başbakan yardımcısı Emrullah İşler, Kızıldereli kabilesinin Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğine başvurarak bir okulun ihtiyacı olan su deposu için yardım istediğini ve TİKA aracılığıyla yardım kararı alındığını belirtti. İşler, paranın su deposunu yapan firmaya ödeneceğini ve bu ödemenin henüz yapılmadığını da açıkladı. Şef Moses’a verilen çekin de temsili olduğunu belirtti.

200 bin dolarlık yardım yapılacak olan Kızılderili kabilesi Paiute, Oregon’daki Warms Springs kabileler konseyine üye bulunuyor. Paiute kabilesi diğer kabilelerle birlikte, Warm Springs’de yaşıyor. Üç kabileden oluşan konfederasyon, 139 odalı Kah-Nee-Ta Oteli ve kumarhanesi ile, Warm Sprins Orman Ürünleri ve Enerji ve Su Şirketinin de sahibi… Konfederasyon, Pelton Round Butte Hidroelektrik barajının da işletiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları