loading
close
SON DAKİKALAR

''AKP’nin tek komisyon önerisini ilginç buluyorum''

''AKP’nin tek komisyon önerisini ilginç buluyorum''
Tarih: 05.05.2014 - 18:39
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu ''AKP’nin tek komisyon önerisini ilginç buluyorum, bir çete işidir diyorlar''

“Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda AKP kendi kendine gelin güvey oyununu oynuyor”

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AKP’nin 4 eski bakan hakkındaki tek komisyon önerisini ilginç bulduğunu belirterek, “Bir noktada kendi kendilerine itiraf ediyorlar. Bu diyorlar tek tek bakanların, ferdi olarak bireysel olarak yaptıkları iş değildir diyorlar, bu diyorlar bir çete işidir diyorlar. Ben tek komisyon önerisini bu şekilde yorumluyorum” dedi.

Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Genel Kurul’da bugün ele alınacak olan dört eski bakan hakkındaki soruşturma önergelerine değindi. Loğoğlu şöyle dedi:
“Bugün TBMM’de fezlekeler konusunda yapılacak görüşme ve tartışmalar milletin temsilcisi olarak bu çatı altında görev yapan milletvekillerinin vicdandan, dürüstlükten, namustan, yolsuzluklara karşı olmaktan, rüşvete karşı olmaktan yana bir tavır mı sergileyecekler yoksa yine AKP’nin ve Tayyip Erdoğan’ın belirlediği çizgide oy vermeye, sadece ellerini kaldırmaya devam mı edecekler, bunu göreceğiz. AKP’nin bu dört bakan hakkındaki fezlekeler için tek bir komisyon önerisini aslında ilginç buluyorum. Bir noktada kendi kendilerine itiraf ediyorlar. Bu diyorlar tek tek bakanların, ferdi olarak bireysel olarak yaptıkları iş değildir diyorlar, bu diyorlar bir çete işidir diyorlar. Ben tek komisyon önerisini bu şekilde yorumluyorum. Buna mukabil CHP’nin yaptığı öneriyi de yani suç bireyseldir kim suçluysa onu araştıralım, onun için ayrı ayrı komisyon kuralım önerisi aslında AKP’nin dört elle sarılması gereken bir teklif bunu yapmıyorlar.”

Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.
Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda Avrupa’nın en geri ülkesi olduğunu ifade eden Loğoğlu, “42 ülke arasında sonuncu durumda” dedi.
Almanya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyaretine değinen Loğoğlu, “Recep Tayyip Erdoğan celallendi. Recep Tayyip Erdoğan Gauck’a yönelik aşağılayıcı, biraz böyle hakaret unsurları taşıyan daha Gauck Türkiye’den ayrılmadan önce basın ve medya ile paylaştı, bu bizim geleneğimizde Türk kültüründe olmaması gereken bir unsur, bir çizgidir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerine işaret eden Loğoğlu, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir konuşmanın çok ağır olduğunu, 60 dakikalık konuşmanın, 55 dakikasının AKP’ye yönelik eleştirilerden oluştuğundan bahisle, diyor ki, ‘Eskiden olsa bu cinayet sebebidir’ diyor. Bu akıl almaz bir akıl tutulması, kınıyorum ve bunu geri almasını öneriyorum” dedi.

Bir basın mensubunun, “Bakanlar hakkında komisyon kurulması halinde Yüce Divan’a gönderileceği konusunda umutlu musunuz?” sorusuna da Loğoğlu, “Biz umutlu değiliz, kararlıyız. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının mutlak suretle hangi hukuk sistemi olursa olsun Türkiye’deki hukuk sisteminde dahi hesabının görülmesi ve bu hesabın mutlaka hukuk önünde mahkemeler önünde görülmesi gerekiyor” yanıtını verdi.
İdam cezasına ilişkin bir soruya Loğoğlu, “İdam cezası zamanında Avrupa Konseyi bağlamındaki yükümlülüklerimiz çerçevesinde ceza hukukumuzdan çıkarılan bir ceza türü. CHP’nin görüşü idam cezasına karşı olmaya devam etmektedir. Burada Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bir açıklama var. Bu ceza kaldırılmıştır diyor, doğru, bu durumda diyor bu tür suçlarda olması gereken müebbet hapistir diyor, ben bunu mantıklı görüyorum şahsen” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de Loğoğlu, “Dikkat ederseniz cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda AKP tabiri caizse kendi kendine gelin güvey oyununu oynuyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye Cumhuriyeti halkının yapacağı bir seçimdir AKP’nin diğer bütün partiler gibi bir tek hakkı vardır, bir aday gösterecek ama öyle bir algı yerleştirmeye çalışıyorlar ki sanki bu cumhurbaşkanlığı seçimleri AKP’nin işi, hatta o da değil sanki Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan’ın işi, hangisi cumhurbaşkanı olacak, bu yanlış, bu hepimize saygısızlıktır. ‘Erdoğan cumhurbaşkanı olursa Gül tekrar başbakan olur mu olmaz mı’ bunlar, ben yanlış buluyorum. Sanki cumhurbaşkanı işi’ AKP tarafından karar verilecek bir iştir’, bundan hepimizin rahatsız olması lazım.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları