loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'ye sarsan operasyonda gözaltı sayısı 52 oldu

AKP'ye sarsan operasyonda gözaltı sayısı 52 oldu
Tarih: 18.12.2013 - 02:26
Kategori: Şehir

İstanbul'da bu sabah düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 52 oldu...

İstanbul'da bu sabah düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 52 oldu. İstanbul'da başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında üç bakan çocuğu ile AKP'li Fatih Belediye Başkanı ve Ali Ağaoğlu gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Halk Bankası Genel Müdürü'nün de bulunuyor. Şüpheliler avukatları ile görüştürülürken ifade işlemleri henüz başlamadı.

Türkiye güne yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda art arda gelen şok gözaltı haberleriyle başladı. Polis, çok sayıda ünlü ismin de aralarında bulunduğu, iş adamları ve bakan çocukları ile AKP'li Fatih Belediye Başkanı'nı gözaltına aldı. Gözaltına alınan isimler arasında Halk Bankası Genel Müdürü de bulunuyor.

İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 52'ye yükseldi. Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında 2 bakanın oğlunun da bulunduğu 29'unun Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Aralarında 1 bakan oğlunun da bulunduğu 23 şüpheli ise Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Gözaltındaki şüpheliler avukatları ile görüştürülürken henüz ifade işlemlerinin başlatılmadığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu ile sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zarrab da bulunuyor. Ayrıca 7 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Yalıdan bir bavul evrak çıkarıldı

Reza Zarrab'ın Kanlıca'daki yalısına sabah saatlerinde giren ekipler, saat 11.00'e kadar süren bir arama yaptı. Aramanın ardından ekipler el koydukları döküman ve gereçleri bir bavul içerisinde dışarı çıkardı. İşadamı Reza Zarrab, soruşturma kapsamında polis otosuna bindirilerek sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları