loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'ye 'sporu siyasete alet etme' uyarısı

AKP'ye 'sporu siyasete alet etme' uyarısı
Tarih: 01.11.2012 - 19:05
Kategori: Siyaset

CHP'li Yakup Akkaya, sporu siyasete alet etmenin hazin sonuçlar yaratabileceğini öne sürdü...

AKP'yi konuyla ilgili uyaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya bir açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin son on yılını iktidar koltuğunda geçiren AKP’nin en büyük başarılarından biri: Her olayda ve koşulda karşıtlık üretebilmesidir. AKP yöneticileri için siyaset: Ayrıştırmak, ötekileştirmek, itibarsızlaştırmak ve nefret tohumları ekmek demektir. Bu hastalıklı anlayış, toplumu hızla kutuplara ayırırken, toplumsal barış da tehlikeye düşmüştür.

Hiç şüphe yok ki, bu durumun temel sebebi AKP’lilerin kendilerinden olmayan herkese önyargıyla, kin ve nefretle yaklaşmalarıdır. 

Böylesi düşman bir bakış, son dönemlerde spor sahalarında da kendisini göstermekte, AKP’li yöneticiler sporseverleri de “bölücü, terörist, eşkıya” gibi ipe sapa gelmez sözlerle yaftalamaktadır.

Siyasetin seviyesini düşürme ustası AKP’lilerin spor sahalarına da siyaseti dayatması, buldukları her mikrofondan söylev çekme merakı spor sahalarına yakışmamaktadır. Sporla ve sporcuyla hiçbir ilgileri olmamasına rağmen sırf televizyonlarda görünmek için spor sahalarını kullanan AKP’liler protestoların da asıl sebebidirler.

Asıl faaliyet alanlarında yapmaları gerekenleri yapamayan bakanların, birkaç ünlü sinema yıldızı görmek ya da ünlü bir tenisçiyle el sıkışmak için kendilerini düşürdükleri bu komik hal tepki çekmekte ve sporseverler demokratik haklarını kullanmaktadırlar.

Şiddete başvurmadan, gayet medeni bir protesto şekli olan alkışlamak, ıslıklamak ya da yuhalamanın AKP kurmaylarınca “terör” olarak adlandırılması büyük bir garabettir. 

Bu koroya Başbakan’ın da katılması, sporseverlere alenen hakaretler edilmesi AKP’nin tahammülsüzlüğünün ulaştığı noktaları göstermesi açısından ibretliktir.

TEB-BNP Paribas WTA Championships organizasyonunda Bakanlara yönelen medeni protestoyu “terör” olarak tanımlayabilecek bir başka iktidar bu dünyada bulunmamaktadır. 

Bu itibarla, AKP’li Bakanlara içine düştükleri nefret, ayrımcılık ve öfke batağından çıkmalarını, sporu, sporcuları ve spor alanlarını siyasete alet etmemelerini tavsiye ediyoruz.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları