loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'yi kızdıracak analiz!

AKP'yi kızdıracak analiz!
Tarih: 12.02.2013 - 00:21
Kategori: Medya

Türkiye ve Arap ülkelerinin farklı aşamalarda bulunduklarının altını çizdi...

Financial Times gazetesi, “cazip ama yanıltıcı” olarak nitelediği Türk modeli için “Türkiye’nin başarısını sürekleyen tüm faktörleri AKP veya İslami köklerine bağlamanın yanıltıcı olabileceğini” savundu.

İngiliz Financial Times gazetesi, “Cazip ama yanıltıcı Türk modeli” başlığını kullandığı analizinde Türkiye ve Arap ülkelerinin farklı aşamalarda bulunduklarının altını çizdikten şunları yazdı:

Arap İslamcılar, sık sık model olarak kökleri İslam’da olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) işaret ederek sosyal olarak muhafazakar ama dinamik ve refah içinde toplumları yaratabileceklerini söylüyor.

Buna karşın Türkiye ve Arap komşularının altyapılarının, bankacılık sistemlerinin, devlet yapılarının ve siyasetlerinin farklı aşamalarda bulunduklarının kaydedildiği analizinde şu değerlendirme yapıldı:

“Türkiye’nin son 10 yılda gayri safi milli hasılasını dolar olarak üç kat artırması, AK Parti’nin, devletin rolünü azaltan, ticareti teşvik eden ve rekabet kültürüyle girişimciliğini güçlendiren önceki hükümetlerin politikalarını sürdürüp geliştirmesi sayesinde oldu.

FT, Adalet ve Kalkınma Partisinin “iş dünyası dostu politikalarının, onun muhafazakar görüşlerine yakın ve partiye kilit desteği sağlayan yeni bir girişimci kuşağını güçlendirdiği” görüşünü dile getirdiği analizinde “Partinin yoksullara yönelik, hesaplı sağlık hizmetleri ve mesken sağlayan sosyal politikaları"na da vurgu yaptı.

Analizde uzmanların, “AK Parti’nin Arap ülkelerinde yönetimde bulunan tüm partilere dersi, sosyal muhafazakarlığın piyasa politikalarıyla birlikte olabileceğidir” değerlendirmesi de yer aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları