loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Bize düşen milletimizin mesajını doğru anlayıp gereğini yapmak

Akşener: Bize düşen milletimizin mesajını doğru anlayıp gereğini yapmak
Tarih: 28.05.2023 - 22:09
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonrası yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "herkesin Cumhurbaşkanı olmaya" davet etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, "Milletimiz bu seçimlerde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen bu mesajı anlamak, anladıktan sonra gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu hakkıyla yapacağız" dedi. Akşener, Millet İttifakı'nın akıbetine ilişkin olarak kesin bir yorum yapmazken, seçim sonuçlarını değerlendireceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs'ta yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için bugün tekrar sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 51,92 oranında oy alarak üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi. Millet İttifakı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 48,08 oranında oy aldı.

Akşener, seçim sonrası yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "herkesin Cumhurbaşkanı olmaya" davet etti. Akşener, Erdoğan'ın Kısıklı'da yaptığı konuşmada rakibi Kılıçdaroğlu'nu hedef almasına üzüldüğünü ve seçmene "yuhalattığını" belirterek, "Çok üzüldüm, ayıpladım. Umarım kazanmışlık hırsı, kendisinin gözünü yeniden kör etmez, iftiralar, hakaretler havada uçuşmaz, kendisine oy vermiş vermemiş her bir vatandaşın cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre davranır" diye konuştu.

Akşener, Millet İttifakı'nın CHP Genel Merkezi'nde toplanacağını açıkladı.

Akşener, şunları söyledi:

‘’BİZ HÂLÂ BURADAYIZ. İYİ PARTİ VE İYİ PARTİ'NİN MENSUPLARI BURADA’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin sonuçlanmasının ardından İYİ Parti Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

‘’TÜM KARA PROPAGANDALARA, TÜM PROVOKASYONLARA RAĞMEN MİLLETİMİZ HER ZAMANKİ GİBİ BÜYÜK BİR OLGUNLUK VE ZARAFET İÇİNDE DEMOKRATİK HAKKINI KULLANDI.’’

Konuşmasına basın mensuplarına, sandık görevlilerine ve seçmenlere teşekkür ederek başlayan Akşener; ‘’En çok gençlere ve kadınlara ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün demokrasisine sahip çıkan her bir insanımızın oyu bizim için çok kıymetli. Yapılan tüm kara propagandalara, tüm provokasyonlara rağmen milletimiz her zamanki gibi büyük bir olgunluk ve zarafet içinde demokratik hakkını kullandı. Allah her bir vatandaşımızdan razı olsun.’’ dedi.

‘’MİLLETİMİZİN BİZLERE VERDİĞİ MUHALEFET GÖREVİNİ BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ YİNE AYNI DÜSTURLA YÜRÜTECEĞİZ.’’

Seçim gündeminin Türkiye’yi çok yorduğunu ifade eden Akşener; ‘’Aylardır seçimin gölgesinde kalan ve birikmiş birçok sorunumuz var. Bunların başında da ne yazık ki ekonomi geliyor. İşte bu yüzden artık vakit kaybetmeden bu sorunlara eğilme, çözüm üretme zamanı geldi. Biz de milletimizin bizlere verdiği muhalefet görevini bugüne kadar olduğu gibi yine aynı düsturla, aynı ciddiyetle, aynı seçmen velinimettir anlayışıyla yürüteceğiz. Kimse merak etmesin.’’ diye konuştu.

‘’MİLLETİMİZ SÖYLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ. BİZE DÜŞEN DE BU MESAJI ANLAMAK, ANLADIKTAN SONRA DA GEREĞİNİ YAPMAKTIR. İYİ PARTİ OLARAK BUNU HAKKIYLA YAPACAĞIMIZDAN HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN.’’

Seçmenin kararının en önemli ölçüt olduğunu vurgulayan Akşener; ‘’Seçmen bizim için en hâlis ölçüttür. Çünkü millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Nitekim milletimiz bu seçimlerde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen de bu mesajı anlamak, anladıktan sonra da gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu hakkıyla yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.’’ diye konuştu.

‘’SÖZLERİMİZİN ARKASINDA MİLLETİMİZİN TALEPLERİ VE İSTEKLERİ DIŞINDA HİÇBİR GÜCÜN, HIRSIN VEYA ŞAHSİ İHTİRASIN BULUNMASINA MÜSAADE ETMEDİK.’’

Vatandaşların umutsuzluğa kapılmamaları konusunda çağrıda bulunan Akşener, demokrasilerde milletin iradesinin tartışılamayacağının altını çizerek; ‘’Millet iradesi elbette başımızın tacıdır. Bu nedenle de biz ilk günden beri milletimizin sesini dinleyerek hareket ettik. Sözlerimizin arkasında milletimizin talepleri ve istekleri dışında hiçbir gücün, hırsın veya şahsi ihtirasın bulunmasına müsaade etmedik ve bu sebeple de zaman zaman çok ağır eleştirilere maruz kaldık ve pek çok bedel ödedik.’’ diye konuştu.

‘’BİZ HÂLÂ BURADAYIZ. İYİ PARTİ VE İYİ PARTİ'NİN MENSUPLARI BURADA’’

Akşener konuşmasına; ‘’Bugünden sonra yine aynı şekilde milletimizin taleplerini dinleyeceğiz. Milletimizin geleceğine yönelik hiçbir korkunun eseri olmasına da izin vermeyeceğiz. Şunu asla unutmayın ki biz hâlâ buradayız. İYİ Parti ve İYİ Parti'nin mensupları burada; Meclis’te, Türkiye'de. Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik bir hukuk devleti olma vasfının gereğince biz de üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye, milletimiz bize destek olduğu sürece devam edeceğiz.’’ sözleriyle devam etti.

‘’SAYIN ERDOĞAN'IN DA SEÇİM SONUÇLARINDAN ÇIKARMASI GEREKEN BÜYÜK DERSLER OLDUĞUNU HATIRLATMAK İSTERİM.’’

Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ı tebrik eden Akşener; ‘’Sayın Erdoğan'ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken büyük dersler olduğunu hatırlatmak isterim. Umarım ki kazanmışlık hırsı kendisinin gözünü yeniden kör etmez; iftiralar, hakaretler havalarda uçuşmaz. Umarım ki kendisine oy vermiş vermemiş bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın Cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre davranır.’’ diyerek konuşmasına şu sözlerle devam etti:

‘’UMARIM Kİ SEÇİM SONUÇLARININ HEYECANIYLA UZUN ZAMANDIR KUTUPLAŞTIRILMIŞ ÜLKEMİZİ YENİDEN MAKULDE BULUŞTURMA FIRSATINI TEPMEZ.’’

‘’Umarım ki seçim sonuçlarının heyecanıyla uzun zamandır kutuplaştırılmış ülkemizi yeniden makulde buluşturma fırsatını tepmez. Umarım ki tıpkı bizim gibi kendisi de seçim sonuçlarının muhasebesini dürüst ve objektif bir biçimde yapar. Biz yarından itibaren bu sonuçları bu şekilde yorumlayacağız. Gereken dersleri İYİ Parti olarak çıkaracağız.’’

‘’HEPİMİZİN CUMHURBAŞKANI OLMAYI, MAKULDE BULUŞMAYI, ARTIK DERTLERİN ÜZERİNDEN KONUŞMAYI KENDİSİNE YOL EDİNİR, REHBER EDİNİR DİYE UMMUŞTUK. İNŞALLAH BU SONDUR.’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’da yaptığı konuşma esnasında alanda bulunan vatandaşların Kılıçdaroğlu’nu yuhlatmasını eleştiren Akşener; ‘’Oylar daha sandıktan yeni sayılan bir Cumhurbaşkanı’na yakışmaz. Hâlbuki ‘Nerede kalmıştık?’ deyip hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı, makulde buluşmayı, artık dertlerin üzerinden konuşmayı kendisine yol edinir, rehber edinir diye ummuştuk. İnşallah bu sondur.’’ diye konuştu.

‘’BİZİM İÇİN SONUÇ ESASTIR, YARIN İLK GÜNDÜR.’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçildiği son dönem olduğunu vurgulayarak konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Umarım ki seçilmiş olduğu son döneminde tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olduğunu bu defa hatırlar ve görevini de bu doğrultuda sürdürme ferasetini gösterebilir. Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür.’’ dedi.

‘’MİLLET İTTİFAKI NEDİR NE DEĞİLDİR MEVZUSU DAHA SONRAKİ BİR MESELE.’’

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener; ‘’6lı masa beraber devam edecek mi?’’ sorusunu, seçmenin verdiği mesaj üzerine yoğunlaşacaklarının altını çizerek cevaplayan Akşener; ‘’Bu mesajı bütün arkadaşlarımızla beraberce okuyacağız, anlayacağız. Anlamaya çalışacağız. İkinci adımı ise cumhurbaşkanlığının ikinci turunda ortaya çıkan tablo. O nedenle yani biz önce kendi iç işlerimize yani İYİ Parti'nin oyları üzerinden ne anlamamız gerektiğini önce onu çözeceğiz, derslerimizi çıkaracağız. Millet İttifakı nedir ne değildir mevzusu daha sonraki bir mesele.’’ dedi.

Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür.

Soru - cevap
(Kılıçdaroğlu'nun buradayız açıklaması ve Millet İttifakı'nın akıbeti) Biz öncelikle 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarını kendi aramızda tartışmadık. Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura kaldığı seçim var buraya odaklanacağız dedim, bizim 14 Mayıs'ta İyi Parti açısından çıkan sonuçları tartışma işini 28 Mayıs gününün akşamı ister kazanalım, ister kaybedelim ertesi günden itibaren... İki mesaj var burada; biri İyi Parti'ye... Oyumuzu tekrarladık. Bununla ilgili bir mesaj var. Bunu beraberce okuyacağız, anlayacağız. İkinci adımı ise ikinci turda ortaya çıkan tablo. Millet İttifakı nedir ne değildir mevzusu daha sonraki mesele. 2018'de ben, İnce, Karamollaoğlu adaydı ve hepimiz Millet İttifakı'nın adayıydı. Birinci turda Erdoğan kazandı. Herkes partisinin genel merkezine döndü. Aradan zaman geçti ve Kasım ayı geldi. Yerel seçimlere gidildiğinde biz CHP - İyi Parti ortaklığında belediye başkan adayları ve meclis üyeleri çıkardık. İyi de bir başarı kazandık. 11 büyükşehir alındı. Bu birlikteliğin büyük bir fayda sağladığını, moral yükselttiğini gördük. Kılıçdaroğlu'nun daveti ile bu iki partinin yanında, DP ve Saadet ile oluşan Millet İttifakı, GP ve DEVA'nın da katılımı ile Altılı Masa haline geldi. Adaylıkta Kılıçdaroğlu üzerinde kaldı, seçime gidildi. Bu bir döngü. 22.30'da Kılıçdaroğlu'nun daveti ile biz CHP Genel Merkezi'ne gidiyoruz, değerlendirme yapacağız. Bu bir süreç, ne olacağını bilmiyorum. 6 masayı davet eden Kılıçdaroğlu'ydu ve aday olarak destekledik onu, çalıştık. 14 Mayıs'ta da iki parti bünyesinde girdik. Diğer partiler CHP logosu altında girdi. Bunların hepsi ayrı bir süreç. 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları