loading
close
SON DAKİKALAR

Aksünger, ''Oraya hangi sıfatla girdiler!''

Aksünger, ''Oraya hangi sıfatla girdiler!''
Tarih: 20.05.2014 - 18:48
Kategori: Siyaset

İzmir Milletvekili Erdal Aksünger gerçekleşen maden faciasından sonra İsmail Ağa cemaati üyelerinin Soma’ya gelerek Taner Yıldız’ı kriz koordinasyon merkezinde ziyaret etmesini meclise taşıdı...

İzmir Milletvekili Erdal Aksünger gerçekleşen maden faciasından sonra İsmail Ağa cemaati üyelerinin Soma’ya gelerek Taner Yıldız’ı kriz koordinasyon merkezinde ziyaret etmesini meclise taşıdı.

Erdal Aksünger, kamuoyunda İsmail Ağa olarak bilinen cemaate dahil bir gurubun Soma’da yakınlarını yitirenlerin tepkisini bastırmak için AKP tarafından yönlendirildiği iddia ederek “ Bir milletvekili olarak benim bile 5-6 ayrı kontrol noktasında kimlik göstererek geçebildiğim kriz merkezine bu insanlar nasıl ve hangi sıfatla girebiliyor. Çeşitli protokol üyeleri, kaza mağduru olanların yakınları ve basın mensubu arkadaşların bile alınmadığı bir noktada bu insanların işi nedir? Soma’ya tüm girişleri kapatan, Soma dışında gelen mağdur yakınlarını bile geri gönderen, Soma’da ki avukatları işkenceyle gözaltına aldıran yetkililer bu kişilerin Soma’ya girişine nasıl izin verdiler? Bakan Taner Yıldız bunu kamuoyuna açıklamalıdır” dedi.

-“Onlarda cübbesini çıkarıp öyle siyaset yapsınlar!”-

Erdal Aksünger, cemaat üyelerinin iktidarın birinci derecede sorumlusu olduğu facianın “kader” gibi yansıtılarak tepkileri azaltmak adına telkinlerde bulunması için “Yakınlarını yitirmiş insanların cenazelerinde AKP propagandası yapmak, iktidarı övmek ne din adamlığı ile ne de insanlıkla örtüşür. Başbakanın deyişi ile siyaset yapmak istiyorlarsa cübbelerini çıkarıp siyasete girsinler” diyerek tepki gösterdi.

-Önerge-

İzmir Milletvekili Aksünger’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yanıtlanması istemiyle hazırladığı önerge şöyle:

“Soma’da yaşanan maden faciasından hemen sonra, kamuoyunda İsmail Ağa cemaati olarak bilinen bir gurubun üyelerinin Soma’ya geldiği ve yaşanan faciada yakınlarını kaybedenleri ziyaret ederek “Başınıza geleni kabullenin, bu bir kader, asi olmayın, büyüklerimiz ve iktidarımız yanınızda, Allah kalanların rızkını verir” vb. telkinlerde bulundukları basına ve kamuoyuna yansımıştır. Ayrıca söz konusu şahısların kriz merkezinde şahsınızla görüştüğüne dair olan haber ve fotoğraflarda basında konu olmuştur.

Buna göre;

Bir milletvekili olarak şahsım dahil 5-6 ayrı kontrol noktasından kimlik kontrolü sonrası olay yerine zorla ulaşabilirken, bu insanlar, şahsınızın bulunduğu kriz koordinasyon merkezine hangi sıfatla girebilmiştir?
Bu kişiler kimlerdir? Soma’ya getirilip bu şekilde kullanılması şahsınızın veya partinizin bilgisi dâhilinde mi gerçekleşmiştir? Değil ise bu kişiler hangi sıfatla oraya getirilmişlerdir?
Bir taraftan Soma’ya girişleri yasaklayan hatta Soma dışından gelen mağdur yakınlarının bile geri gönderen yetkililer, bu kişilerin Soma’ya girmesine neden izin vermişlerdir?
302 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bir faciadan sonra, insanların iktidarınıza yönelik demokratik tepkilerini engellemek adına, din adamlarının cenaze evlerinde bile siyaset yapmasını doğru buluyor musunuz?
Sizce iş kazaları sadece “kader” kavramı ile açıklanabilir mi? Bilim ve teknolojiyi kullanmadan, standartlara uygun çalışma ortamı oluşturmadan ve güvenlik önlemlerini sağlamadan iş kazalarının sadece “dua” ile önlenebileceğini düşünüyor musunuz?
Sizce, Avrupa’da 1. Dünya’da Afganistan ve Pakistan’dan sonra 3. olduğumuz iş kazaları için bir “dua ekibi” kurulursa, Türkiye’de ölümlü iş kazaları sonlanacak mıdır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları