loading
close
SON DAKİKALAR

Al Arabiya: Ateşkes anlaşmasında Türk askerinin Libya'ya gitmesini engelleyen bir madde var

Al Arabiya: Ateşkes anlaşmasında Türk askerinin Libya'ya gitmesini engelleyen bir madde var
Tarih: 13.01.2020 - 17:31
Kategori: Dünya

Moskova'da yapılan zirvede imzalanması gündemde olan ve Libya'da sıcak çatışmayı bitirip, siyasi süreci başlatması umulan ateşkes anlaşmasının Arap kaynakları tarafından sızdırıldığı iddia edildi.

Al Arabiya'nin 'Arap kaynaklara' dayandırdığı haberine göre ateşkes anlaşmasında, Türkiye'nin Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükûmeti'ne destek için asker göndermesini engelleyen bir madde bulunuyor.

Anlaşmaya göre ateşkesin denetlemesi Birleşmiş Milletler tarafından yapılacak ve hem Ulusal Mutabakat Hükûmeti, hem de Libya Ulusal Ordusu askerlerini kışlaya geri gönderecek.

Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan toplantıya, Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan katılıyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başbakanı Fayiz es Serrac ile ülkenin doğusunu kontrol altında tutan General Halife Hafter’in Moskova’ya vardıkları biliniyor. Rusya’nın Libya temas grubunun başkanı Lev Dengov bugün Moskova’da gerçekleşecek görüşmelerde Libyalı taraflar arasında bir barış anlaşması imzalanması olasılığının ve bu anlaşmanın içeriğinin ele alınacağını belirtmişti.

Almanya’da yapılması planlanan barış konferansının tarihi de bugün açıklandı. Almanya’nın konferansı 19 Ocak günü düzenlemeyi planladığı belirtildi.

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları