loading
close
SON DAKİKALAR

Alanya'da gezinti teknesi battı: 1 turist hayatını kaybetti

Alanya'da gezinti teknesi battı: 1 turist hayatını kaybetti
Tarih: 03.11.2020 - 16:35
Kategori: Yurt

Antalya'nın Alanya ilçesinde gezinti teknesi kayalık alanın yakınında battı. Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı 37 kişinin kurtarıldığını 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde içinde turistlerin bulunduğu tur teknesi, kıyıya 30 metre mesafede alabora oldu. Tekneden denize atlayanlar kıyıya yüzerek çıkarken, bazılarını da çevredeki diğer tekneler ve Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Batan teknede Rus uyruklu 32 yolcu ile 5 mürettebat kurtarılırken, Rus uyruklu Daniyar Mahitov'un cansız bedenine ulaşıldı.

​Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "03 Kasım 2020 tarihinde saat 11.01'de 112 Acil Çağrı Merkezi'mize gelen ihbarda; Alanya ilçesi Fosforlu Mağara (Alanya Kalesi batısı) mevkii önlerinde içerisinde 33 Rusya Federasyonu uyruklu yolcu ve 5 personelin Baba Selavi isimli günübirlik tur teknesinin battığı ve bir şahsın kayıp olduğu bildirilmiştir. İhbara ilişkin denizden Sahil Güvenlik botları görevlendirilmiştir. Sahil Güvenlik tarafından 32 yolcu kurtarılmış, kurtarılan 32 yolcu ile hayatını kaybeden Daniyar Mahitov isimli yolcunun cansız bedeni 112 ekiplerine teslim edilmiştir." denildi. 

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan, Alanya Kalesi önlerinde Fosforlu Mağara'nın yanında turist taşıyan 'Baba Selavi' adlı gezinti teknesinin batmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

''03 Kasım 2020 tarihinde saat 11.10’da, Antalya ili Alanya ilçesi Fosforlu Mağarası civarında bir gezi teknesinin battığı bilgisi alınmıştır. Bölgeye derhal 2 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi görevlendirilmiş, ilk etapta kayalıklara çıkan 32 şahıs ve 5 tekne mürettebatı olmak üzere toplam 37 şahıs kurtarılarak Alanya Balıkçı Barınağı'nda 112 Acil Sağlık Ambulansı personeline teslim edilmiş, batan teknede bulunan 1 şahsın cansız bedenine ulaşılmıştır."

15 TURİST HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Alanya Kalesi önlerinde Fosforlu Mağara'nın yanında tur yapan 'Baba Selavi' adlı gezinti teknesinin batması sonucu kurtarılan ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirilen turistlerden 15'i hipotermi ve su yutma şüphesiyle ambulanslara alınarak ilçedeki hastanelere götürüldü. Diğer turistler ise ifadelerinin ardından gelen otobüslerle otellerine gönderildi. Teknenin kaptanı ve mürettebatın ise sorgularının sürdüğü bildirildi.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları