loading
close
SON DAKİKALAR

Alevi dedesine de yer verilen kitap nedeniyle İmamoğlu hakkında 'İslamiyeti aşağıladığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu

Alevi dedesine de yer verilen kitap nedeniyle İmamoğlu hakkında 'İslamiyeti aşağıladığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu
Tarih: 27.04.2020 - 16:11
Kategori: Yurt

Kahramanmaraş'ta Milli Beka Harekatı İl Başkanı Avukat Sami Şen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce çocuklara gönderilen broşürde Aleviliğin ayrı bir din gibi gösterildiğini iddia ederek Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evde geçiren çocuklara hediye kolisi göndermiş, kolide yer alan "Cumhuriyet ve Demokrasi" kitapçığında "Din ve Vicdan Özgürlüğü" başlığı altında, "Demokrasi, vatandaşların din ve vicdan özgürlüklerinin de güvencesidir. Herkes dininin ya da inancının gereklerini yerine getirme, dini inanç ve kanaatlerini açıklama, ibadet etme ve öğretme özgürlüğüne sahiptir. Bu özgürlük, din değiştirme ya da herhangi bir dine bağlı olmama özgürlüğünü de içerir" ifadeleri yer almıştı.

Kitapta konunu yer aldığı bölümde 4 din insanı resmedilmiş, yandaş medya ve troller, Aleviliğin ayrı bir din gibi gösterildiğini iddia etmişlerdi. 

DHA'da yer alan habere göre Kahramanmaraşlı avukat Sami Şen, dağıtılan broşür nedeniyle Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şen'in açıklaması şöyle:

"Burada amaç daha yaşama yeni adım atmış çocuklarımızın gerek açıktan gerekse görsel mesajlarla bilinçaltına inanç ayrılığı oluşturmak, İslamiyet'i aşağılamak, Aleviliği İslamiyet'ten ayrı bir din olarak göstermek üzere halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, dini, İslami değerleri aşağılamaktır. Dağıtılan broşürde özellikle ve kasten İslamiyet'in en temel değeri olan Allah lafzının Arapça olarak Yahudi'nin taburesinin altına giydirilerek İslamiyet ve Müslümanlar aşağılanmıştır. Buradaki asıl amaç 'Sizin inandığınız en kutsal değeriniz bizim altımızdadır' mesajı vermektir. Bu yönlü olarak en kutsal değerimizin olan dini değerimizin aşağılanması, böyle bir cesaretin ortaya konulması kabul edilemez. Bunu yapan Ekrem İmamoğlu ve diğer sorumlular hakkında bugün Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu nedenle Ekrem İmamoğlu ve diğer sorumluları şiddetle kınıyoruz."

Kaynak : DHA-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları