loading
close
SON DAKİKALAR

Alevi federasyonlarından ortak çağrı: Şiddet değil barış, linç değil kardeşlik!

Alevi federasyonlarından ortak çağrı: Şiddet değil barış, linç değil kardeşlik!
Tarih: 10.10.2014 - 09:32
Kategori: Özel Haberler

Alevi Federasyonları ortak bir çağrı yaptılar ve basın açıklaması yayımladılar.

Alevi Federasyonları ortak bir çağrı yaptılar ve basın açıklaması yayımladılar. 

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu imzalı açıklamada; 

AKP’nin ve ABD’nin mezhepçi politikaları Ortadoğu’da kutuplaştırmaya ve kan akıtmaya devam ediyor.

Demokrasi ve özgürlük yalanları ile işgal edilen topraklarda, siyasal İslamcı terör örgütleri Irak ve Suriye’yi kan gölüne çevirmiş durumda. İnsanlığın ve uygarlığın düşmanı IŞİD adlı katiller ordusu Aleviler, Türkmenler ve Ezidilerden sonra günlerdir Kobani’de Kürtlere saldırıyor. Direnişin, dayanışmanın, kardeşliğin sembolü haline gelen Kobani IŞİD çetesine 24 gündür direniyor.

Bu direnişi ve feryadı dünyanın “uygar ülkeleri” duymak istemiyor. IŞİD’in ortaya çıkmasının ve bu saldırıların sorumlusu ülkeler Kobani’nin düşmesini bekliyorlar. Dün Kerbela’da İmam Hüseyin’e yapılan zalimlik, bugün Lazkiye’de, Humus’ta, Şengal’de, Kobani’de mazlumlara karşı yapılıyor. Kobani bugünün Kerbela’sı oluyor!
Kobani’de yaşanan saldırılara sessiz kalan AKP hükümeti, bu saldırılara ve saldırıların sorumlusu IŞİD’e karşı yapılan eylemlere saldırmakta tereddüt göstermiyor. Polisi arkasına alan Hizbul-Kontra’nın da katıldığı bu saldırılarda şimdiye kadar 23 kişi hayatını kaybetti, ülkenin dört bir yanı savaş alanına döndü. İstanbul ve Bursa gibi kentlerde Sivas katliamını akla getiren linç girişimleri yaşandı.

Mezhepçi, ayrımcı, kutuplaştırıcı politikaların bir sonucu olarak ortaya çıkan bütün bu tehlikeli gelişmelerin ve iç savaş görüntülerinin sorumlusu AKP’dir. Gerilim politikalarından beslenen AKP hükümeti tansiyonu düşüreceğine açıklamalarıyla ve uygulamalarıyla tansiyonu daha da yükseltmeyi tercih ediyor. 

Alevi federasyonlarından ortak çağrı: Şiddet değil barış, linç değil kardeşlik!

Alevi federasyonları olarak bizler, inançları ve farklı etnik kimlikleri karşı karşıya getiren bu politikaları tümüyle reddediyoruz. Halkımıza sağ duyulu davranmaya, kışkırtıcı eylemlerden uzak durmaya davet ediyor, tercihimizi savaştan yana değil barıştan, saldırganlıktan ve linçten yana değil halkların kardeşliğinden yana yapıyoruz! Çünkü, Aleviler olarak gerici ve faşizan tehlikenin farkındayız!

Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden ve suskun kalmayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın!
Ülkemizi bir iç savaşın eşiğine getiren AKP’nin mezhepçi, gerici ve bölücü politikalarına son vermenin, laik ve demokratik bir Türkiye yaratmanın yolu tercihini laiklikten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana yapan güçlerin yan yana gelmesinden ve dini devletin kurumsal kimliği dışına taşımaktan geçer!

Alevi Bektaşi Federasyonu
Alevi Dernekleri Federasyonu
Alevi Vakıfları Federasyonu


Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları