loading
close
SON DAKİKALAR

Alevi liderler de Esad’a sırt çevirdi

Alevi liderler de Esad’a sırt çevirdi
Tarih: 12.02.2012 - 16:41
Kategori: Dünya

Suriye’de Alevi mezhebinin önde gelen üç lideri Beşar Esad’ın protestoculara uyguladığı şiddeti kınayarak, onunla hiçbir bağlantıları olmadığını açıkladı

Humus kentinde açıklama yapan Mohib Nisafi, Yassin Hüseyin ve Musa Mansur, “Esad’ın yaptığı bu zalimlikler karşısında tamamen masum olduğumuzu duyuruyoruz. Alevilerin Esad’ın yanında göstericileri öldürdüğü ve kaçırdığı kesinlikle yalandır” dediler.
Suriye’de dün de operasyonlar devam etti. Muhalifler, Hama kentinde önceki gün düzenlenen protestoda öldürülen köylülerin cenazesinde keskin nişancıların beş kişiyi öldürdüğünü söyledi. Reuters’a konuşan muhalifler, cenazeye katılan yüzlerce kişinin Esad rejiminin düşmesini talep eden sloganlar atması üzerine okulların çatılarında ve su tanklarının üzerlerinde konuşlanan keskin nişancıların ateş açtıklarını söylediler. Başkent Şam’ın banliyölerine de baskın yapıldığı bildirildi.
Suriyeliler dün Humus kentinde, BM’den kınama kararı çıkmasını veto eden Rusya ve Çin’e karşı “öfke günü” düzenlendi. Gösteride Rusya bayrakları yakıldı. Bu arada dün Arap Ligi de Esad rejimini göstericilere uyguladığı şiddet nedeniyle kınadı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları