loading
close
SON DAKİKALAR

Alevi siteleri yasaklandı mı?

Alevi siteleri yasaklandı mı?
Tarih: 21.12.2012 - 11:59
Kategori: Sağlık, Yaşam

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, bazı gazetelerde çıkan iddiaların doğru olmadığını açıkladı...

Açıklamada, bahse konu sitelerin uluslararası güvenlik duvarı Firewall tarafından oyun kategorisinde tanımlandığı için otomatik olarak kısıtlandığı ifade edildi.

Haber içeriğinde yer alan bilgi ve yorumun doğru olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Milletvekili Sayın Aylin Nazlıaka'nın soru önergesine verilen cevabın tamamı incelendiğinde, bu tür engellemelerin uluslararası güvenlik duvarı (firewall) veri tabanlarında tutulan kategori listesi 5651 sayılı Kanun gereği otomatik uygulanan bir güvenlik önlemi olduğu açıkça görülecektir.

Adı geçen internet siteleri, 6 Aralık 2012 tarihi itibariyle uluslararası güvenlik duvarı veri tabanında oyun kategorisinde tanımlanmıştır. Bu nedenle TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından kullanılan güvenlik duvarı tarafından otomatik olarak erişimi kısıtlanmıştır. Bu durumla karşılaşan kullanıcılardan, bu siteleri kullanmak istedikleri takdirde bir form doldurmaları ve gerekli güvenlik kontrollerinin manüel olarak yapılmasını talep etmeleri istenmektedir. Haberde adı geçen site aynı gün kontrol edilmiş ve uluslararası güvenlik duvarı veri tabanlarında tutulan bilgilerinin yanlış olduğu tespit edilerek ilgili kurum uyarılmış ve Başkanlığımız tarafından hemen erişime açılmıştır.

TBMM İdari Teşkilatı tarafından internet sitelerine yönelik özel sınırlama yapılması söz konusu değildir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları