loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Ağaoğlu'na eşekli protesto

Ali Ağaoğlu'na eşekli protesto
Tarih: 24.10.2012 - 13:19
Kategori: Sağlık, Yaşam

İş adamı Ali Ağaoğlu, esprili bir eylemle protesto edildi...

"Emlak kralı", işadamı Ali Ağaoğlu'nun bir gazeteci eşliğinde kentsel dönüşüme odaklanan Tasarım Bienali'ni ziyaret edeceği söylentisi dün espirili bir eyleme sahne oldu.

Bienal mekanı İstanbul Modern’in önünde toplanan sivil inisiyatif Kamusal Sanat Laboratuvarı, Kent Hareketleri ve İMECE Toplumun Şehircilik Hareketi, her ne kadar beklenen “aktör” Ali Ağaoğlu, bienali ziyaret etmese de eylem gerçekleştirildi. Eylemde Ağaoğlu’nun son günlerde Maslak ormanlarının ortasına kurduğu “Maslak 1453” projesini tanıttığı reklamlardaki beyaz at üstündeki sahne, eşeğe uyarlanarak canlandırıldı.

Ağaoğlu’nun taklidini yapan eylemci, eşeğin üstünde reklamlardan aşina olduğumuz nükteli Ali Ağaoğlu demeçleriyle dolaşarak şunları söyledi: “Ben Dayıoğlu’yum, ağamın izinden gidiyorum, ben de İstanbul’u kentsel kentsel dö-nüştürücem! Buraları alan talan geziyorum. Bina yapacak yer arıyorum. Bana güvenin. Dedim olacak! Tarih hayal edenleri değil, yıkanları yazar. Her şeyi yıkıp Küçük Dayıoğlu İmparatorluğu’nu kurucam. Tarih hayal edenleri değil, mahvedenleri yazacak! Tasarımcıya tasarla dedim, tasarlıycak. Mimarlara çiz dedim çizecek. Ol dedim! Olacak!”

Topluluk, aynı zamanda bienali de protesto etti. Topluluğun okuduğu “İşgal 1453” başlıklı bildiride şu ifadeler yer alıyor:

“Tasarım Bienali’nin sponsorlarının çoğunun gayrimenkul şirketleri olması, karşı olunması gereken sürece alet olmaktır. Gayrimenkul şirketleri arkalarına devletin ve medyanın gücünü almış saldırıyorlar. Müteahhitler ve bürokratlar satabilmek için kenti parçalıyorlar. İşgal ediyor, talan ediyorlar. Bu kişiler ve kurumlar istedikleri ormanda, kamu arazisinde insanların yaşamları üzerinde at koşturabiliyor. Kimse de hesap soramıyor.”

Ceren Çıplak-Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları