loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Babacan: 'Derhal Anayasa'nın asgari gereğini yerine getirip Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın!'

Ali Babacan: 'Derhal Anayasa'nın asgari gereğini yerine getirip Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın!'
Tarih: 28.12.2023 - 01:34
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’la ilgili verdiği hak ihlali kararının yerel mahkeme tarafından ikinci kez Yargıtay’a gönderilmesi üzerine açıklamada bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’la ilgili verdiği hak ihlali kararının yerel mahkeme tarafından ikinci kez Yargıtay’a gönderilmesi üzerine açıklamada bulundu.

Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmamasının bir beka sorunu haline geldiğini belirten Ali Babacan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

“Ses çıkarın, gün bugündür”

“Bu ülkenin kurucu senedi, yapılan her işlemin dayanağı olan Anayasa'yı tanımayanlar büyük bir hukuk darbesine imza atıyor. Anayasa Mahkemesi kararına katılın veya katılmayın. Can Atalay’ı sevin veya sevmeyin. Önemli değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti iddiasının gereği olarak bu kararın uygulanması şart. Buradan kabinedeki ve AK Parti’deki makul insanlara sesleniyorum: Sizi dönüşü olmayan karanlık dehlizlere sokuyorlar. Ses çıkarın, gün bugündür. Susmayın, adalete sahip çıkın.”

“Adalet, hak yerlerde ama, iyice sürünsün mü istiyorsunuz?”

“Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması bu ülkenin beka sorunu haline gelmiştir. Size dayanarak, sizden aldıkları güçle ülkeyi bu karanlık yola sokanları durdurun. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın sözleriyle sesleniyorum: ‘Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz!’

100 yılı aşmış demokrasimiz tamamen ilkel çağlara mı dönsün istiyorsunuz? Adalet, hak yerlerde ama, iyice sürünsün mü istiyorsunuz? Ne istiyorsunuz?Sesleniyorum: Utanacaksınız. Bu gidişatı sürdüremezsiniz. Derhal Anayasa'nın asgari gereğini yerine getirip Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın!”

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları