loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Babacan: Seçilmiş belediye başkanlarını makamlarından indirip, yerine atanmış kişileri oturtuyorlar

Ali Babacan: Seçilmiş belediye başkanlarını makamlarından indirip, yerine atanmış kişileri oturtuyorlar
Tarih: 10.10.2020 - 15:38
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır 1. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Diyarbakır’dayız. Ahmed-i Hani’nin, Feqiyê Teyran’ın, İdris-i Bitlisî’nin; derdimizin dili Ahmed Arif’in, Cahit Sıtkı’nın, Sezai Karakoç’un; adalet arayışçısı Tahir Elçi’nin; 12 yaşında gözleriyle hafızalarımıza kazınan Ceylan Önkol’un şehrindeyiz.

Kim ne derse desin, insan haysiyetini, hak ve özgürlükleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkedeki her bireyin eşit ve özgür vatandaş olması için mücadele edeceğiz. Devlet insan için vardır. Hiçbir şey insan onurundan daha önemli değildir.

Kürtçe eğitim veren enstitüler zayıflatılıyor. Vaktinde asılan Kürtçe tabelalar birer birer kaldırılıyor. Kürt aydınlarının ve siyasetçilerinin büyük umutlarla Türkiye’ye döndüğü yıllardan, tutuklanma tehdidi altında yaşadıkları yıllara geldik.

Seçilmiş belediye başkanlarını makamlarından indirip, yerine atanmış kişileri oturtuyorlar. İktidarın kayyum politikası, kazanamadığı seçimlerde halkı cezalandırma yöntemine döndü. Kimse halkının oyunu gasp edemez!
 
2000’li yıllarda sıfırlanan işkence ve faili meçhul cinayetlerin geri dönüşünün alarm zillerini duymuyor musunuz? Son dönemde duyduklarımız, 90’lı yılların karanlığında karakolun kapısından canlı girip bir daha çıkamayan kurbanları çağrıştırmıyor mu?
 
Türkiye’de yaşayan her bir bireyin tüm haklarının güvencesi olmak için biz hazırız. Bu ülkede kimse kimliğinden, siyasi fikrinden, düşüncesinden ötürü, hiçbir koşulda kötü muamele göremez, görmeyecek
 
2015 yılının Şubat ayında hükümet üyeleri Dolmabahçe’de mutabakat metni okurken, dört ay önceki Kobani ile ilgili çağrıdan haberdar değiller miydi? Yargı, siyasi amaçlara hizmet etmek için kullanılamaz.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları