loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Babacan’dan depremin ardından yardım çağrısı: ‘Ayrılıklarımızı bir kenara bırakalım, dayanışma içinde olalım’

Ali Babacan’dan depremin ardından yardım çağrısı: ‘Ayrılıklarımızı bir kenara bırakalım, dayanışma içinde olalım’
Tarih: 07.02.2023 - 00:10
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremlerin ardından kan bağışı, temel gıda ve giyim maddelerinin afet bölgesine ulaştırılması ve barınma ihtiyacının karşılanması için vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin birçok şehrini derinden etkileyen depremlerin ardından kan bağışı, temel gıda ve giyim maddelerinin afet bölgesine ulaştırılması ve barınma ihtiyacının karşılanması için vatandaşlara yardım çağrısında bulundu. Babacan, “Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Ülkemizi düzlüğe çıkarabilmek için, bu büyük afetin yaralarını sarabilmek için dayanışma içinde olalım” diye konuştu.

Partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan Babacan şu ifadeleri kullandı:

‘Sözün bittiği yerdeyiz’

“Acımız büyük. Sözün bittiği yerdeyiz. Milletçe başımız sağ olsun. Bu, gerçekten büyük bir afet. Yakın tarihimizin en büyük depremlerinden birisiyle karşı karşıyayız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum. Arama kurtarma faaliyetlerinde çalışan bütün gönüllülerimize, görevlilerimize Allah’tan güç, kuvvet vermesini diliyorum.”

‘İyi bir koordinasyon içinde çalışılması gereken bir dönem’

“Bu dönem, merkezî hükûmet ile belediyelerin ve sivil inisiyatifin dayanışma içinde çalışması gereken bir dönem. İyi bir koordinasyon içinde çalışılması gereken bir dönem.”

‘Bütün DEVA teşkilatları yoğun ve gayretli bir şekilde çalışıyor’

“DEVA Partisi olarak hem genel merkezimizde hem de bütün il başkanlıklarımızda Afet Koordinasyon Merkezleri kurduk. Amacımız; ihtiyacı olan vatandaşlarımız ile bu ihtiyaçları karşılayacak birimler arasında bir iletişim köprüsü kurabilmek. Gerçekten çok ihtiyaç var. Kan bağışı en önemli konulardan bir tanesi. Temel gıda maddeleri, temel giyim maddeleri, barınma… Bunlar çok önemli konular. Bunlarla ilgili hem gerekli basın açıklamalarımızı yaptık hem de teşkilatlarımıza gerekli bütün talimatları verdik. Bütün DEVA teşkilatları şu anda yoğun ve gayretli bir şekilde çalışıyor.”

‘Birlik, beraberlik içinde olalım’

“Şu anda ülkemizin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması gereken bir dönemdeyiz. Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Hep beraber bu büyük afetten ülkemizi düzlüğe çıkarabilmek için, bu büyük afetin yaralarını sarabilmek için dayanışma içinde olalım. Birlik, beraberlik içinde olalım.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları