loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Cengiz Tamer Sarıyer'e aday

Ali Cengiz Tamer Sarıyer'e aday
Tarih: 10.12.2013 - 17:21
Kategori: Yerel

14 Kez görevden alınan İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Cengiz Tamer CHP'den Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını yerel ve ulusal basına verdiği kahvaltılı toplantıda açıkladı...

14 Kez görevden alınan İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Cengiz Tamer CHP'den Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını yerel ve ulusal basına verdiği kahvaltılı toplantıda açıkladı...


Opr. Dr. Ali Cengiz Tamer Resmi görevli olması sebebiyle 1 Aralık Tarihi itibarıyla istifa ederek resmi başvurusunu CHP Sarıyer ilçe başkanlığına yaptı...

Opt. Dr. Ali Cengiz Tamer'in basın açıklaması aşağıdadır; 

İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi olarak 10 yılı aşkın bir süre Sarıyer halkına doktor ve sağlık yöneticisi olarak hizmet verdim. Bu süre içinde siyasi sebeplerle 13 kez görevden alındım ve her seferinde yargı kararı ile göreve iade edildim. İnsanın ruhunu ve vücudunu zedeleyen bu süreçte asla Devlete küsmedim, insana gücenmedim. Tam tersine her göreve iade edilişimde daha büyük bir heyecanla ve şevkle, insana hizmet etmenin asli görevim olduğunun bilinciyle çalıştım. Kapısı da, gönlü de daima insanlara açık olarak yaptığım başhekimlik döneminden sonra; Devlet memurluğu görevinden ayrılarak Sarıyer Belediye Başkanlığı için CHP den aday adayı oldum.

Belediyelerin halka hizmet etmek için en önemli kurumlar olduğuna inanıyorum. Halk ile bütünleşmenin ancak yerel yönetimler aracılığıyla gerçekleşeceğini biliyorum. Siyaset halka lütfetmek ve hükmetmek için yapılmaz. Siyaset: tüm halkın refah düzeyini yükseltmek ve yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapılır. Sarıyer'linin emeği ile refahtan hak ettiği payı alması, çağdaş, güvenli evlerde ailesi ile birlikte huzurla oturması, geleceğe umut ve güvenle bakması için bu göreve talip oldum.

Nefis mücadelesi değil; İlke mücadelesi yapan. Ben değil; Biz diyen. Sarıyerliye yapılan her güzel hizmetin hazzını, heyecanını yüreğinde hisseden güçlü bir ekiple halka hizmet yarışının Sarıyer de, İstanbul Büyük Şehirde ve tüm Türkiye de CHP tarafından kazanılacağına inanıyorum. Sarıyer de kibu mücadelenin yılmaz savaşçıları CHP örgütüdür. Bu güzide ekiple; Sarıyerliye yeni aş ve iş olanakları yaratacağız, ekonomiyi canlandıracak, eğitim ve kültürü içine itildiği bağnazlıktan çıkarıp aydınlık ve çağdaş geleceğe taşıyacağız. Söylemle değil eylemle nasıl çevreci olunur göstereceğiz. Ulaşımdan, alt ve üst yapı sorununa kadar Sarıyerlinin hayatını zorlaştıran her konuda çözüm üretmenin asli görevimiz olduğunu unutmayacağız. Zaman ve enerji kaybettiren insan odaklı kısır çekişmelerin içinde asla yer almayacağız.

Ekip olarak bizlerin 2014-2019 da bayrağı taşıyan bireyler olduğumuzu, asıl olanın bayrağın daha yükseğe, daha hızlı taşınması olduğunu yüreğimizde daima hissedeceğiz. Taşıdığımız bayrakta:

Sarıyer'linin refahı, huzuru, mutlluğu yanında,

Demokratik parlamenter sistemin korunması,

Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması,

Hukuk devletinin çökertilmesinin engellenmesi,

Türk Milletine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetinin korunmasında olduğunu asla unutmayacağız.

Halka adanmış her saniyenin yoğun uğraşısı içinde basını bir hasım, bir muhbir, bir rakip olarak değil; Farkında olmadan yapabileceğimiz hatalarımızın sigortası, aynası olarak göreceğiz. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden her eleştiriyi yapıcı, ders çıkartılması gereken bir uyarı olarak addedeceğiz. Sarıyerliye yapılacak hizmetlerde değerli fikri katkılarınızı daima alacak, birlikte yürüyeceğiz. Alkışınızın morfin, eleştirinizin adrenalin olduğunu biliyor ve sizi seviyoruz.

Kazananın CHP, kazananın Sarıyer, Sarıyerli olacağı bu yarışta ekiple, örgütle birlikte, inandığımız ilkeler uğruna sonuna kadar mücadele etmenin heyecanını taşıyor; Sizlerin aracılığı ile tüm Sarıyer halkına sağlık, mutluluk dileklerimle, çalışma azmimi ve sevgimi sunuyorum.

Opr. Dr Ali Cengiz Tamer Kimdir?

28 08 1956 doğumlu olan Dr. TAMER babasının subay olması nedeniyle ilk ve orta öğrenimini Anadolunun birçok yöresinde tamamlamıştır. İstanbul Pertevniyal lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinden tıp doktoru unvanını almıştır. Aynı Üniversitenin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalında ihtisas yaparak Operatör olmaya hak kazanmıştır.
Kars Sarıkamış Asker Hastanesinde 1983-85 döneminde asteğmen olarak görev yapan Dr. TAMER; Bu sürecin sonunda açılan sınavı kazanarak İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önce Başasistan daha sonrada Şef Yardımcısı unvanları ile Tıp eğitimi vermiş, asistan yetiştirmiştir. Bu sırada ekibi ile birlikte yaptığı yayınlar sonucu Amerikan Üroloji Derneğine üye olarak kabul edilmiştir.
On yıllık bu eğitmenlik sürecinin sonrasında İstanbul İstinye Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanmış böylece sağlık yöneticiliği kariyerine başlamıştır. Dr. TAMER başhekimlik yaptığı süreçte yarım milyona yaklaşan nüfusu ile Sarıyer de tüm halk ile sıcak samimi bir iletişim kurmuş ve hiçbir ayrım gözetmeksizin halkın kamu sağlık hizmetlerinden etkin şekilde yararlanması için çaba sarf etmiştir. Bu hizmetlerinin sonucu: İki kez üst üste (2010, 2011) Sarıyer de muhtarların oybirliği ile Yılın Bürokratı seçilmiştir.
Zamanın sağlık bakanı Recep AKDAĞ tarafından partizanca hatta daha da dar bir çerçeveden bakılarak bakanlıkta hakim olan cemaate yakın olmadığı düşüncesi ile adeta hasım ilan edilmiş ve 12 kez sudan bahanelerle Başhekimlik görevinden alınarak önceleri İstanbul içindeki hastanelerde, daha sonra ise Muş, Şırnak, Adıyaman, Osmaniye ve Ankara da görevlendirilmiştir. Ancak Dr. TAMER bu haksızlıklar karşısında bir devlet memuru olmasına rağmen yılmamış, susmamış ve her defasında idari yargı kararı ile Başhekimlik görevine geri dönmüştür. Bu hukuki süreç içinde sembolikte olsa sağlık bakanı maddi tazminata mahkum edilmiş ve Danıştay tarafından üst düzey bakanlık bürokratlarına da cezalar verilmiştir.
ABD UCLA de Laparoskopik ve robotik cerrahi eğitimi alan Dr. TAMER in bir çok bilimsel yayını ve sertifikası bulunmaktadır.
Toplumsal sorumluluk bilinci içinde sosyal etkinliklerde de yer alan Dr. TAMER halen Sarıyer Muhtarlar Birliği Onur Kurulu Başkanı, Türkiye Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sarıyer Çayırbaşı Özkan Sporun As Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.
Evli, bir çocukludur, İngilizce bilmektedir.
542 4331828, alicengiztamer@gmail.com

Opr. Dr. Ali Cengiz Tamer
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı


Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları