loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Koç'tan TFF Başkanı Nihat Özdemir'e: Hazine garantili borçları ben de imzalarım

Ali Koç'tan TFF Başkanı Nihat Özdemir'e: Hazine garantili borçları ben de imzalarım
Tarih: 13.08.2020 - 15:09
Kategori: Spor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün akşam Kulüpler Birliği toplantısının ardından yaptığı açıklamada, TFF Başkanı Nihat Özdemir'i hedef aldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Nihat Özdemir'in Fenerbahçe'nin Türkiye Bankalar Birliği ile yapılandırma imzalaması gerektiği yönündeki ifadelerine yanıt verdi.

Ali Koç şunları söyledi:
"Limitlerle ilgili sıkıntı var. Kasımpaşa'nın yaşadığı ortada. Her kulübün borçlu olduğu düşünülerek ona göre ayarlanmış. En karlı kulüp en düşük limiti alabiliyor. Bu da düzeltilecek ama kurul talimat ne derse onu uygulamak zorunda. Talimatnameyi değiştirecek yer federasyondur. Onlar da kendilerine has yöntem geliştirmişler. İşlerine geldiğinde '21 kulübün imzası olsun' diyorlar. Tamam olsun da senin ne işin var. 19 kulüp kabul etti, 2 kulüp kabul etmedi olmayacak mı? Sabırlıyız ama hazırlıklıyız.

Bu sene lig bitti. Diyelim ki bir takım 1 puanla şampiyon oldu. Biten sezon inceleniyor. Bir sıkıntı görülürse puan silmeye kadar gidecek cezalar var. Diyelim ki puan silmelik bir ceza var. Puan bir sonraki sezon siliniyor. Ama bir puanla şampiyon olmuş. Belki üç puanı silinecek ve bu sezon uygulansa şampiyon değişecek. Bu da yapısal bir hata. Nasıl VAR kurulduktan sonra, uygulamaya geçtikten sonra bir sürü düzeltmeler ve iyileştirmeler yapıldı; buna da ihtiyaç var. Ancak rekabet unsurlarını göz önünde bulundurup işimize gelince omuz omuza vermek, işimize gelince ‘yok kardeşim biz bunu kabul etmiyoruz. Oyun oynanırken kurallar değişmez.’ demek bana göre son derece sığ bir mazerete sığınma şeklidir. ‘Ben rakiplerimden birisinin kuvvetlenmesini istemiyorum’ dersen; buna tamam, amenna diyeceğim. Ama mesela Kasımpaşa’daki düzeltme de talimatların değişmesi. Bugün talimatname hesaplandığı gibi uygulansa Fenerbahçe’nin eksi 450 milyonu olması lazım. Eksi harcama limiti olur mu? İki sene sonra, üç sene sonra anaparalar hesaba katıldığında diğer kulüplerin de harcama limitleri eksi çıkacak. Neresinden bakarsanız bakın bu düzeltilecek. Bugün mü yoksa yarın mı öbür gün mü? Bunu zaman gösterecek. Ama bugün Fenerbahçe’ye federasyon tarafından yapılan muamele, bu beklenti hiçbir şekilde gerçekçi değil, uygulanabilir değil. Neresinden bakarsanız bakın kabul edilebilir de değil. Biz dedik ki ‘sadece bize has bir konu. Anapara bu sene hesaplamadan çıksın.  Zaten anaparayı ödeyemiyordun. Öbür büyük kulüpler yapılandırma yaptı. Onlar gibi muamele görelim.’

Nihat Bey, ‘yok, efendim ben senin yerinde olsam imzalardım. Ben şirketlerimde imzalıyorum.’ dedi. Ben de imzalarım. Hazine garantili borçları ben de imzalarım. Kendi şirketlerinin yaptığı bütün işler hazine garantili. Bir de bunu yapıp dışarı haber sızdırması… ‘Yok, efendim Fenerbahçe başkanı neden imzalamıyor?’ Sanki biz kulübümüzü sevmiyoruz, kulübümüze bağlı değiliz. Onun için sanki Fenerbahçe çok daha şey. ‘Ben olsam imzalardım’ Sen daha 2010-211 şampiyonunun kim olduğunu söyleyemiyorsun. Tamam, ağzın sürçmüş olabilir. Yanlış ifade etmiş olabilirsin. Düzeltme imkanın vardı. Onu bile söyleyemiyor. Çıkmış ‘ben Fenerbahçe başkanı olsam bunu imzalardım. Ben şirketlerimde imzalıyorum’ diyor. Bir de bunu haber yaptırıyor. Bunlar çok komik şeyler. Trajikomik olaylar. İnşallah aklıselim muvaffak olacak. Fenerbahçe’ye uygulanabilir bir limit bir şekilde çıkacak."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları