loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Tarakçı: Abdullah Gül’ün Türkiye ile ilgili beklentisi olduğuna inanıyorum

Ali Tarakçı: Abdullah Gül’ün Türkiye ile ilgili beklentisi olduğuna inanıyorum
Tarih: 16.03.2018 - 17:45
Kategori: Medya

Gazeteci Ali Tarakçı, Can Ataklı’nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Tarakçı’nın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

“İstiklal Marşı’nın sözlerini değiştirelim iddiası yok. Türkiye’de muhafazakârlar İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konusunda duyarlı. İstiklal Marşı’nı maçlarda, her yerde söylüyoruz, doğru okuyan bir adama rastlamıyoruz.

Bir seçim var. Cumhurbaşkanı adım adım o süreci yönetiyor. Muhalefet gündemin peşine mi düşüyor gündemi belirliyor mu? Muhalefet referandumda gündemi belirliyordu, Afrin'le bunu elinden kaçırdı.

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002'den itibaren tüm yerel seçimlerde oyu yüzde 40 bandında. 2019 Mart’ında seçim yapar seçimleri kaybederseniz muhalefet kazanırsa AK Parti için tehlike. Genel seçimlerden önce erken seçim gündeme getirilir ya da genel seçimlerle bir arada yapılabilir.

Sayın Erdoğan anketleri bıraktık, dedi. Yaptıkları her şeyin kamuoyunda nasıl yankılandığına dönük araştırma yaptılar. Gördüler ki ittifakla ilgili bir yükselme yok. 16 yıl tek başına iktidar oluyorsanız ve ittifak yapıyorsanız güçlü değilsiniz algısı yaratır.

Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50+1 oy almadığını gördüğünü düşünüyorum. Buradaki asıl mesele Erdoğan’ın gündem belirlemesi değil muhalefetin ne adım atacağıdır. Erdoğan her durumda 2. tura kalır, 2. turda zaten kazanır. Ama şimdi riskli. AK Parti-MHP ittifakı yüzde 45 civarında ne yaparsa yapsın yüzde 50 etmiyor. Abdullah Gül’ün Türkiye ile ilgili beklentisi olduğuna inanıyorum. 1 milyon imzayla aday olur.

CHP seçmeninin Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verdiyse Abdullah Gül’e oy verebileceğini düşünüyorum. Rüşvetten yolsuzluğa, eğitimden sağlık sektörüne yozlaşma var. Bu noktada Erdoğan gitsin eskisi geri gelsin deyince topluma yeni bir şey söylemiyorsunuz.

Erdoğan kendi ve Türkiye’nin geleceğiyle ilgili adımlar atıyor. Erdoğan üzerine, Türkiye’ye operasyon yapılıyor bence. Tek başına bir ülke yönetilemez."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları