loading
close
SON DAKİKALAR

Aliağa Belediyesi işçileri meclis gündeminde

Aliağa Belediyesi işçileri meclis gündeminde
Tarih: 13.05.2014 - 16:52
Kategori: Siyaset

İzmir Milletvekili Yüksel ''İzmir Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler için, yeniden işlerinin başına dönmesini sağlamak üzere gerekeni yapacak mısınız?'' diye sordu...

İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e “İşçilerin işten çıkarılma gerekçelerini, kaç işçinin mağdur edildiğini, kaçının sendikalı olduğu, belediyeye kaç üst düzey yönetici alındığını, bunlar için ne kadar maaş, ikramiye vs. ödendiği, yeni işçi alınıp alınmadığını” diye sordu.

Yüksel; “30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İzmir Aliağa Belediyesini Milliyetçi Hareket Partisi kazandı. Hemen sonrasında işçi kıyımları yaşanmaya başladı, belediye işçilerinin bir bölümü işten çıkarıldı. Bu insanlar yıllardır buradan ekmek yiyor. Alınteriyle çalışıp ailelerine bakmaya çalışıyorlar. Aileler ve çocuklar, pek çok insan mağdur edildi. Buna kimsenin hakkı yok. İşçilerin neden işten çıkarıldığına ilişkin mantıklı bir gerekçe söyleyemiyorlar. Biz biliyoruz ki işçiler, siyasi düşünceleri, etnik kökenleri ve inançları nedeniyle işten çıkarıldılar. İşten çıkarılan işçiler, günlerdir işleri, ekmekleri ve aileleri için oturma eylemi yapmaya ve direnmeye devam ediyorlar. Biz işçilerimizin yanındayız ve destek vermeye devam edeceğiz.”

İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması isteniyle verdiği soru önergesi şöyle:

“İzmir Aliağa Belediyesi’ni 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin kazanmasının hemen sonrasında işçi kıyımı yaşanmış, belediye işçilerinin bir bölümü işten çıkarılmıştır. İşten çıkarılan işçiler, günlerdir işleri, ekmekleri ve aileleri için oturma eylemi yapmaya ve direnmeye devam etmektedir.

1.30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında işten çıkarılan işçi sayısı nedir? İşten çıkarılanların 104 kişi olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise işten çıkarılan işçiler belediyenin hangi birimlerinde, ne kadar süredir çalışmakta idiler? İşten çıkarılanların tamamı taşeron işçi midir?

2.İşçilerin işten çıkarılma gerekçeleri nedir? İşten çıkarmalarda işçilerin, siyasi düşüncelerinin, etnik kökenlerinin ve inançlarının etkisi var mıdır?

3. İşten çıkarılan işçilerin yerine, belediyeye yeni işçi alımı yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç kişi istihdam edilmiş ve belediyenin hangi birimlerinde görevlendirilmiştir?

4. İşini kaybeden işçilerin kaçı sendikalıdır?

5. İşçi kıyımlarını ortadan kaldırmak ve işten çıkartılan işçilerin yeniden işlerinin başına dönmesini sağlamak için gereken yapılacak mıdır?

6. 30 Mart yerel seçimleri sonrasında, Aliağa Belediyesi’nde belediye başkan yardımcısı, danışman vb. gibi ünvanlar adı altında kaç üst düzey yönetici işe alınmıştır? Her biri için aylık ne kadar maaş ödenmektedir? Maaş dışında ikramiye ve benzeri türden ödemeler almakta iseler her biri için toplam tutar nedir?”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları